GOSPODARSTWO OGRODNICZO-ROLNE
TULDAR
DYNIA ŁUSKANA
Opakowanie 100 g
Cena 24 zł/kg
Koszty wysyłki:
do 0,5 kg - 9 zł list polecony ekonomiczny
od 0,5 kg do 4 kg - 14 zł PACZKA48
od 4 kg do 30 kg - 20 zł przesyłka kurierska DPD
do 4 kg - 18 zł PACZKA48 pobranie
Na zakupiony towar otrzymają Państwo paragon lub fakturę VAT
Zapraszamy na inne nasze aukcje
Wegański pasztet z pestek dyni
Składniki:
szklanka pestek dyni
2,5 szklanki wrzątku
duża cebula
2 ząbki czosnku
2 kromki czerstwego razowego chleba na zakwasie
2 pełne łyżki mielonego siemienia lnianego
łyżeczka papryki w proszku lub pół łyżeczki płatków chili
łyżeczka soli
Przygotowanie:
Chleb namoczyć zalewając wrzątkiem a gdy namiękną odcisnąć.
Pestki dyni zalać 1,5 szklanki wrzątku i zmiksować na pulpę.
Posiekaną cebulę zeszklić na łyżce oleju, czosnek posiekać i dodać do cebuli.
Zmiksowane pestki dyni, chleb, siemię lniane, przyprawy włożyć razem do malaksera i zmiksować.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Żaroodporne naczynie posmarować olejem i posypać bułka tartą lub otrębami.
Do formy wyłożyć masę.Piec przez ok godzinę.
Najlepiej smakuje po wystudzeniu.
Smacznego!
Źródło: http://poszukiwaniasmaku.blox.pl