Tytuł |
Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu zawodowego - technik
technologii żywności |
Autor |
I.
Kapela, J. Kośka, K. Wojtalik |
Wydawca |
Format - AB |
Rok wydania |
2010 |
Liczba stron |
166 |
Wymiary |
170 x 240 mm |
Okładka |
miękka |
ISBN |
[zasłonięte]978-83184-32-0 |
Zbiór
zawiera 5 zestawów zadań, które mają pomóc uczniom przygotować się do egzaminu
zawodowego (technik technologii żywności). Każdy zestaw to przykładowy egzamin
zawodowy (część pisemna i część praktyczna). Na końcu książki zamieszczone są
odpowiedzi do wszystkich zadań.
Spis
treści
WSTĘP 5
1.
EGZAMIN ZAWODOWY (wyciąg z rozporządzenia MEN) 7
2.
STANDARD WYMAGAŃ EGZAMINACYJNYCH DLA ZAWODU 19
3. ETAP
PISEMNY EGZAMINU ZAWODOWEGO 22
CZĘŚĆ
l. Zadania sprawdzające wiadomości i umiejętności właściwe dla kwalifikacji w
zawodzie 22
Zestaw
1. 22
Zestaw
2. 32
Zestaw
3. 43
Zestaw
4. 53
Zestaw
5. 62
CZĘŚĆ
II. Zadania sprawdzające wiadomości i umiejętności związane z zatrudnieniem i
działalnością gospodarczą 73
Zestaw
1. 73
Zestaw
2. 78
Zestaw
3. 82
Zestaw
4. 86
Zestaw
5. 91
4. ETAP
PRAKTYCZNY EGZAMINU ZAWODOWEGO 97
Zadanie
1. 97
Zadanie
2. 102
Zadanie
3. 109
Zadanie
4. 117
Zadanie
5. 123
5.
ODPOWIEDZI 131
Odpowiedzi do części 1. egzaminu pisemnego 131
Odpowiedzi do zestawu 1. 131
Odpowiedzi do zestawu 2. 132
Odpowiedzi do zestawu 3. 133
Odpowiedzi do zestawu 4. 134
Odpowiedzi do zestawu 5. 135
Odpowiedzi do części 2. egzaminu pisemnego 136
Odpowiedzi do zestawu 1. 136
Odpowiedzi do zestawu 2. 136
Odpowiedzi do zestawu 3. 137
Odpowiedzi do zestawu 4. 137
Odpowiedzi do zestawu 5. 137
Przykłady rozwiązań zadań praktycznych 138
Przykład rozwiązania zadania 1 138
Przykład rozwiązania zadania 2 140
Przykład rozwiązania zadania 3 146
Przykład rozwiązania zadania 4 152
Przykład rozwiązania zadania 5 157
6.
WSKAZÓWKI DO SPOSOBU ROZWIĄZANIA ZADANIA PRAKTYCZNEGO ORAZ ISTOTNE INFORMACJE
DOTYCZĄCE OCENIANIA 162
7.
WYMAGANIA, KTÓRE TRZEBA SPEŁNIĆ, ABY PRZYSTĄPIĆ
DO
EGZAMINU ZAWODOWEGO 164
LITERATURA 166
PRZYDATNE LINKI 166
|