Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zastosowanie drobnoustrojów w biotechnologii żywno

03-07-2015, 9:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5477986674
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 03-07-2015 09:11:21

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Zastosowanie wybranych drobnoustrojów w biotechnologii żywności
Autor Gniewosz Małgorzata, Lipińska Edyta
Wydawca SGGW
Rok wydania 2013
Liczba stron 352
Wymiary 175 x 240 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-8383-420-8

 

SPIS TREŚCI

 

Przedmowa   9

1. Metody hodowli i stabilizacji drobnoustrojów oraz izolacji i charakterystyki wewnątrzkomórkowych składników 11

1.1. Dynamika wzrostu drobnoustrojów i metody ich hodowli 11

1.2. Metody dezintegracji komórek mikroorganizmów 28

1.3. Elektroforeza białek 41

1.4. Immobilizacja drobnoustrojów 58

2. Zastosowanie pleśni w wybranych procesach biotechnologicznych 71

2.1. Wykorzystanie pleśni Aureobasidium pullulans do otrzymywania pullulanu 71

2.2. Biosynteza enzymów amylolitycznych i cytolitycznych 88

2.3. Biosynteza kwasu cytrynowego 123

3. Zastosowanie drożdży w wybranych procesach biotechnologicznych  137

3.1. Drożdże w fermentacji winiarskiej 137

3.2. Drożdże gorzelnicze i biosynteza etanolu 155

3.3. Drożdże piekarskie w przemyśle drożdżowym i piekarskim 167

3.4. Drożdże jako naturalny biosorbent magnezu 177

4. Zastosowanie bakterii w wybranych procesach biotechnologicznych 193

4.1. Bakterie kwasu mlekowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii 193

4.2. Bakterie kwasu octowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii 209

4.3. Bakterie kwasu propionowego i kierunki ich wykorzystania w biotechnologii 237

4.4. Bakterie z rodzaju Bacillus i kierunki ich wykorzystania w biosyntezie enzymów proteolitycznych 249

5. Identyfikacja i różnicowanie wybranych szczepów przemysłowych 267

5.1. Tradycyjne metody identyfikacji pleśni 267

5.2. Tradycyjne metody identyfikacji drożdży 282

5.3. Różnicowanie fenotypowe przemysłowych szczepów drożdży 302

5.4. Różnicowanie genetyczne przemysłowych szczepów drożdży 310

6. Doskonalenie szczepów przemysłowych 321

6.1. Mutagenizacja szczepów przemysłowych 321

6.2. Protoplastyzacja wybranych szczepów drożdży przemysłowych Saccharomyces cerevisiae 334

6.3. Elektrofuzja drożdży Saccharomyces cerevisiae 341

tem_towaro
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!