Witam
DO SPRZEDANIA CAŁKOWICIE NOWA KSIĄŻKA:
ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
autor: KRZYSZTOF RATAJCZAK
rok wydania: 2004
wydana przez : WYDAWNICTWO AKADEMII EKONOMICZNEJ W POZNANIU
ilość stron: 443
Zarządzanie jakością jest to skoordynowana działalność mająca na celu prowadzenie i kontrolowanie organizacji pod względem jakości. Obejmuje ono swoim zasięgiem: ustanowienie polityki jakości, celów jakości, planowanie jakości, sterowanie jakością, zapewnienie jakości i poprawę jakości. Zapewnienie jakości jest to część zarządzania jakością skupiona na tworzeniu zaufania co do jakości wyrobów zgodnej z żądaniami i oczekiwaniami klientów, spełnionej przez producentów i dystrybutorów, czyli w przeważającej części łańcucha wartości.
Celem tej książki jest przedstawienie głównych problemów dotyczących zarządzania jakością i sterowania procesami wytwarzania produktów o najwyższej jakości w przedsiębiorstwach przetwarzających surowce rolne i produkujących żywność. Żywność jest dobrem strategicznym narodu. Jej obfitość i różnorodność mają wpływ na kondycję zdrowotną obecnych i przyszłych pokoleń. Zarazem żywność jest dobrym towarem eksportowym na inne rynki. Produkcja żywności obejmuje obszar od pola gospodarza aż po stół konsumenta i angażuje znaczny odsetek ludności czynnej zawodowo. Jest to działalność wymagająca dużego nakładu pracy i dbałości i ścisłe przestrzeganie technologii uprawy, hodowli i przetwórstwa.
polecona - 11.50zl
priorytetem - 13.50zl
osobiscie - 0zl
Na dole rea.foto tej książki.zachęcam.