Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

30-04-2015, 20:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 19.99 zł     
Użytkownik MERZY
numer aukcji: 5285915276
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 1   
Koniec: 30-04-2015 20:35:14

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam

DO SPRZEDANIA CAŁKOWICIE NOWA KSIĄŻKA:

ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI

autor: KRZYSZTOF RATAJCZAK

rok wydania: 2004

wydana przez : WYDAWNICTWO AKADEMII EKONOMICZNEJ W POZNANIU

ilość stron: 443

OPIS: KSIĄZKA CAŁKOWICIE NOWA NIE DOSTEPNA W KSIEGARNIACH
Książka opisuje zagadnienia związane z zarządzaniem jakością w produkcji żywności w kontekście integracji Polski z Unią Europejską. Autor wskazuje narzędzia, które są pomocne w zarządzaniu jakością, w tym szczególną wagę przywiązuje do metod statystycznych. Podaje również, korzystając z najnowszej literatury światowej, przykłady zastosowania tych metod oraz przekonuje o konieczności likwidacji barier, które utrudniają przemieszczanie produktów w ramach Unii Europejskiej.

Zarządzanie jakością jest to skoordynowana działalność mająca na celu prowadzenie i kontrolowanie organizacji pod względem jakości. Obejmuje ono swoim zasięgiem: ustanowienie polityki jakości, celów jakości, planowanie jakości, sterowanie jakością, zapewnienie jakości i poprawę jakości. Zapewnienie jakości jest to część zarządzania jakością skupiona na tworzeniu zaufania co do jakości wyrobów zgodnej z żądaniami i oczekiwaniami klientów, spełnionej przez producentów i dystrybutorów, czyli w przeważającej części łańcucha wartości.

Celem tej książki jest przedstawienie głównych problemów dotyczących zarządzania jakością i sterowania procesami wytwarzania produktów o najwyższej jakości w przedsiębiorstwach przetwarzających surowce rolne i produkujących żywność. Żywność jest dobrem strategicznym narodu. Jej obfitość i różnorodność mają wpływ na kondycję zdrowotną obecnych i przyszłych pokoleń. Zarazem żywność jest dobrym towarem eksportowym na inne rynki. Produkcja żywności obejmuje obszar od pola gospodarza aż po stół konsumenta i angażuje znaczny odsetek ludności czynnej zawodowo. Jest to działalność wymagająca dużego nakładu pracy i dbałości i ścisłe przestrzeganie technologii uprawy, hodowli i przetwórstwa.

koszt wysyłki to:

polecona - 11.50zl

priorytetem - 13.50zl

osobiscie - 0zl

Na dole rea.foto tej książki.zachęcam.