Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zarządzanie jakością żywności. Ujęcie technologicz

02-05-2015, 19:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 38.85 zł     
Użytkownik infoporadniki
numer aukcji: 5233767658
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 02-05-2015 18:48:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

wysyłka

1-2 dzień roboczy Przesyłka kurierska Fedex

2 dni roboczych Przesyłka BIZNES48

DO 14 dni roboczych Przesyłka ekonomiczna

Po zakończeniu aukcji oczekujemy na e-mail z informacją o wybranej formie płatności. Przy płatności przelewem klient przelewa na nasze konto wylicytowaną kwotę, powiększoną o koszt przesyłki.

Wysyłka jest realizowana w ciągu doby od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.

Zamówiony towar można odebrać w Księgarni WITMIR:

03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1 lok. 2

Poczta Polska
InPost
przelew

FHU WITMIR W. Zawko
03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1/2

 

 

W tytule przelewu prosimy wpisać numer aukcji oraz nick allegro i formę wysyłki/odbioru.

informacje

Wszystkie towary dostępne na aukcjach objęte są roczną gwarancją producenta.

Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.

Wszystkie towary są nowe.

*Przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki.

*Uwaga: Przy zakupach kilku przedmiotów, przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki. Zakupione przedmioty wysyłamy jedną paczką.
- Pocztą Polską wg cennika i wagi,
- Przesyłki kurierskie, Poczta Biznes48 i Paczkomat: koszty takie jak jednego przedmiotu.

Zarządzanie jakością żywności. Ujęcie technologicz

Zarządzanie jakością żywności. Ujęcie technologiczno-menedżerskie


wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne WNT
ISBN: 83-[zasłonięte]-2966-8
kod książki: 83834



parametry książki: Tłum. z ang. Z. Źródłowski, 2005, B5, s. 412, rys.137, tabl. 19, Seria "ŻYWNOŚĆ. Jakość. Technologia"

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim. W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).



l Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.2.1. Wewnętrzne cechy jakościowe
2.2.2. Zewnętrzne cechy jakościowe
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.2.3.1. Warunki produkcji zwierzęcej
2.2.3.2. Transport zwierząt i warunki uboju
2.2.3.3. Warunki uprawy i zbioru produktów roślinnych
2.2.3.4. Warunki przetwarzania żywności
2.3.5. Warunki przechowywania i dystrybucji
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.1.1. Organizacja
3.1.2. Funkcje zarządzania
3.1.3. Podejmowanie decyzji
3.1.4. Czynniki wpływające na podejmowanie decyzji
3.1.5. Zespołowe podejmowanie decyzji
3.1.6. Modele podejmowania decyzji
3.1.7. Koncepcje administracyjne
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.2.1. Omówienie ewolucji zarządzania
3.2.2. Historia zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.3.1. Planowanie i kontrola
3.3.2. Decyzje dotyczące produktu i zasobów
3.3.3. Doskonalenie jakości
3.3.4. Zapewnienie jakości
3.3.5. Funkcje zarządzania jakością
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.4.1. Przywództwo
3.4.2. Podejścia przywódcze
3.4.3. Motywacja
3.4.4. Postępowanie projakościowe i pełnomocnictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.5.1. Organizacja
3.5.2. Pojęcie przedsiębiorstwa i struktury organizacyjne
3.5.3. Dział zapewnienia jakości
3.5.4. Projektowanie przedsiębiorstwa
3.6. Łańcuch zarządzania
3.6.1. Powiązania klient-dostawca
3.6.2. Zarządzanie łańcuchem dostaw
3.6.3. Partnerstwo

4. Projektowanie jakości4.1. Proces projektowania
4.1.1. Różne typy nowych produktów
4.1.2. Etapy w procesie projektowania
4.1.3. Projektowanie i wydajność biznesu
4.2. Rozwój produktu
4.2.1. Technologiczne zmienne projektowania produktu
4.2.2. Narzędzia technologiczne wspierające projektowanie produktu
4.2.3. Metoda Taguchiego w projektowaniu produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.3.1. Zmienne projektowania procesu technologicznego
4.3.2. Narzędzia technologiczne wspierające projektowanie procesu
4.3.3. Wydajność procesu i metoda Taguchiego
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.4.1. Informacje konsumenckie
4.4.2. Projektowanie procesów zorientowanych na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.5.1. Inżynieria współdziałająca
4.5.2. Zespoły interdyscyplinarne
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.6.1. Strategia projektowania produktu
4.6.2. Zarządzanie projektem
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.1.1. Ogólna zasada kontroli jakości
5.1.2. Źródła zmienności technologicznych a kontrola w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.2.1. Pobieranie prób do badań
5.2.2. Kontrola statystyczna procesu
5.2.3. Analizy jakości i pomiary
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.3.1. Kontrola dostawy
5.3.2. Kontrola produkcji
5.3.3. Kontrola dystrybucji
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.4.1. Efektywne kontrole
5.4.2. Formy kontroli organizacyjnej
5.4.3. Koszty i korzyści z kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.4.1. Podstawowe warunki doskonalenia jakości
6.4.2. Praca zespołowa
6.4.3. Realizacja projektu
6.5. Zmiana organizacyjna
6.5.1. Zarządzanie jakością i zmiany organizacyjne
6.5.2. Strategie zmian organizacyjnych
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości7.1. Dobre praktyki (GP)
7.1.1. Krótka historia i stan prawny
7.1.2. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej w produkcji żywności
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.2.1. Krótka historia i stan prawny
7.2.2. Rozwój planu HACCP
7.2.3. Ilościowa analiza ryzyka
7.2.4. Ilustracja planu HACCP
7.3. Serie ISO
7.3.1. Krótka historia i stan prawny
7.3.2. Główne zasady serii ISO 9000
7.3.3. Zasady znowelizowanych norm ISO 9001:2000 i ISO 9004:2000
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.4.1. System jakości w sektorze produkcji zwierzęcej
7.4.2. Systemy jakości dla produkcji warzyw i owoców
7.4.3. Systemy jakości dla produkcji kwiatów i roślin pokojowych
7.4.4. System jakości dla sprzedawców detalicznych
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.5.1. Proces zapewnienia jakości
7.5.2. Sprawdzanie i certyfikacja jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu8.1. Zarządzanie strategiczne
8.1.1. Proces zarządzania strategicznego
8.1.2. Alternatywy strategiczne
8.1.3. Benchmarking
8.2. Polityka jakości
8.2.1. Filozofie jakości
8.2.2. Koszty jakości
8.2.3. Etapy rozwoju
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.3.1. Orientacje polityki
8.3.2. Kompleksowe zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.3.3. Wdrażanie TQM
8.4. Układy strategiczne
8.4.1. System wartości
8.4.2. Układy w łańcuchu dostaw żywności
8.4.3. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Literatura
Skorowidz



Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

panel aukcyjny