Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą od 1997r. , wpis do ewidencji działalności gospodarczej nr 1131 w UGiM Pelplin.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
NALEWKA Z Jarzębiny Jarzębiak Jarzębinówka na 0,5-2l wódki waga 50g
Suszone owoce Jarzębiny
Świetny materiał na nalewkę, wódkę smakową i jako dodatek do herbaty.
Instrukcja przyrządzenia:
przepis na nalewkę
Suszone Owoce jarzębiny zalać 0,5-0,7l wódki, dodać sok z połowy cytryny.
Po ok miesiącu zlać płyn i zasypać owoce cukrem lub miodem 50-100gr i odstawić w ciepłe miejsce.
Po rozpuszczeniu się cukru zlać płyn i połączyć z poprzednim, odstawić na ok miesiąc, następnie przefiltrować np. filtrem do kawy.
przepis na wódkę smakową
Suszone Owoce jarzębiny zalać 2l wódki, dodać sok z połowy cytryny.
Po ok miesiącu zlać płyn i zasypać owoce cukrem lub miodem 25-50gr i odstawić w ciepłe miejsce.
Po rozpuszczeniu się cukru zlać płyn i połączyć z poprzednim, odstawić na ok miesiąc, następnie przefiltrować np. filtrem do kawy.
skład:
suszone owoce jarzębiny 50g