LEWMIK Woj Łódzkie ul. Pomorska 7 98-170 Widawa 660 [zasłonięte] 435 502[zasłonięte]230 [zasłonięte]@wp.pl
Wysyłka przy wpłacie na konto 17 zł, za pobraniem 28 zł Kurierem DHL
Wpłata na konto ING 17 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]9370090 [zasłonięte] 785667
Po zakupie proszę przesyłać formularz opcji dostawy, co znacznie przyśpieszy proces reazlizacji zamówienia.
|
|
ZAPRAWA NASIENNA ORGANIKA-AZOTY
400G W SUPER CENIE
jest środkiem grzybobójczym o działaniu kontaktowym w formie proszku do zaprawiania nasion na sucho lub w formie zawiesiny wodnej, przeznaczonym do zwalczania grzybów przenoszonych przez materiał siewny oraz zasiedlających glebę (sprawców powodujących zgorzele siewek). Środek do zaprawiania nasion przeciwko zgorzeli siewek warzyw - kapusty pekińskiej, kapusty białej, pietruszki, szpinaku, pomidora, ogórka, cebuli, papryki, marchwi oraz buraka ćwikłowego
ZAKRES STOSOWANIA, TERMINY I DAWKI
1. ZAPRAWIANIE NA SUCHO. A) PSZENICA OZIMA zgorzel siewek śnieć cuchnąca śnieć gładka Zalecana dawka: 200 g zaprawy/100 kg nasion. B) RZEPAK OZIMY zgorzel siewek Zalecana dawka: 400 g zaprawy/100 kg nasion. C) BURAK CUKROWY zgorzel siewek Zalecana dawka: 500 g zaprawy/100 kg nasion. D) WARZYWA: kapusta pekińska, kapusta biała, pietruszka, szpinak, pomidor zgorzel siewek zalecana dawka : 4g/1kg nasion - ogórek zgorzel siewek zalecana dawka: 2g/1kg nasion - cebula, papryka zgorzel siewek zalecana dawka 3g/1kg nasion - marchew, burak ćwikłowy zgorzel siewek zalecana dawka : 5g/1kg nasion 2. ZAPRAWIANIE NA MOKRO. Zastosowanie zaprawy w postaci zawiesiny wodnej jest bezpieczniejsze, umożliwia bezpyłowe wykonanie zabiegu. A) PSZENICA OZIMA zgorzel siewek śnieć cuchnąca śnieć gładka Zalecana dawka: 200 g zaprawy/100 kg nasion z dodatkiem 800 ml wody B) BURAK CUKROWY zgorzel siewek Zalecana dawka: 500 g zaprawy/100 kg nasion z dodatkiem 5000 ml wody. III OKRES KARENCJI okres od dnia ostatniego zabiegu do dnia zbioru roślin przeznaczonych do konsumpcji NIE DOTYCZY. IV OKRES PREWENCJI DLA PSZCZÓŁ, LUDZI I ZWIERZĄT okres zapobiegający zatruciu NIE DOTYCZY. V TECHNIKA ZAPRAWIANIA A. Zaprawianie na sucho. Zabieg wykonać w zaprawiarkach porcjowych napędzanych mechanicznie lub ręcznie, względnie w zaprawiarce Granogard. Do zaprawiarki porcjowej wsypać odważoną ilość nasion, następnie odważoną ilość zaprawy. Zaprawiać przez 5-10 minut do uzyskania jednolitego zabarwienia nasion (prędkość obrotów zaprawiarki około 30 obrotów na minutę). B. Zaprawianie na mokro. Zawiesinę sporządzić w osobnym naczyniu. Naczynie napełnić najpierw zalecaną ilością wody, następnie dodać odpowiednią ilość Zaprawy Nasiennej T 75 DS/WS nie mieszając, aż do opadnięcia środka na dno. Dopiero wówczas zawiesinę dobrze wymieszać i wlać do zbiornika zaprawiarki włączając automatyczne mieszadło. Zaprawianie przeprowadzić w zaprawiarkach mechanicznych typu: AZET, AZET-SUPER, GRANOGARD, GUSTAFSON, ZAP-4,8, NIKLAS lub porcjowych typu REDŁO AL 50 - zgodnie z instrukcją obsługi danej zaprawiarki. Jeśli kupisz sporą liczbę produktów z moich aukcji transport do 100 km gratis po wcześniejszym kontakcie telefonicznym. Możliwość mieszania towarów z innych aukcji. Posiadamy również sporą gamę innych narzędzi ogrodniczych, rolniczych napisz lub zadzwoń.
Potrzebujesz więcej informacji na temat sprzedawanego przedmiotu dzwoń 660 [zasłonięte] 435 lub 502 [zasłonięte] 230 lub pisz [zasłonięte]@wp.pl Na pewno się dogadamy !!!
|
|