Cenisz delikatny smak kawy? Przeszkadzają Tobie fusy w kawie? Mamy na to receptę, jest to: Maestro ZAPARZACZ PRASA DO KAWY, ZIÓŁ HERBATY 800 ml MR-1665-800 Obudowa wykonana z tworzywa odpornego na temperaturę Wkład wykonany ze szkła odpornego na wysokie temperatury Prasa zakończona specjalnie wyprofilowanym dzióbkiem ułatwiającym nalewanie naparu Specjalny filtr oddzielający fusy od naparu, przygotowana w kawa nie zawiera ani grama fusów Pojemność 800 ml Kolory: czerwony, pomarańczowy i zielony Jak używać Francuskiej prasy do kawy: 1. Należy przygotować gorącą wodę w ilości, która pozwoli zaparzyć odpowiednią ilość kawy. Woda nie może wrzeć. Powinna mieć około 95' Celsjusza czyli po zagotowaniu należy odczekać około 4 minut. 2. Dodać do prasy zmieloną kawę. W prasie należy używać kawy grubo mielonej, delikatnie jaśniejszej, wtedy otrzymamy kawę o najlepszych walorach smakowych. Ilość kawy to już zależy od naszego gustu, zaleca się zaparzyć około 2 łyżeczek kawy na 100 ml. 3. Wlej do prasy gorąca wodę w ilości, która pozwoli zaparzyć odpowiednią liczbę filiżanek kawy. 4. Umieść górną część prasy w jej wnętrzu, tak aby nie dotykać kawy, wtedy ciepło wody nie będzie uciekało. 5. Należy odczekać 3 - 4 minut. 6. Dociskaj powoli tłoczek do środka, aby oddzielić kawę od fusów. 7. Po oddzieleniu można przelać już zaparzona i oddzieloną od fusów kawę i delektować się jej delikatnością i pełnią smaku i aromatu
Gwarancja 2 lata.
|