Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zakwas piekarski - 20g

17-01-2012, 5:01
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 6.90 zł     
Użytkownik Eko-Mlociny
numer aukcji: 2048930308
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 20   
Koniec: 20-01-2012 12:32:01

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Sklep tradycyjny

„Eko-Młociny Żywność Ekologiczna”

ul. Kasprowicza 145 lok. A4
(przy stacji metra Młociny)
01-949 Warszawa
 


eko-[zasłonięte]@o2.pl
501 [zasłonięte] 371
 
eko-mlociny

Zapraszamy:

Poniedziałek 11-19
Wtorek-Piątek 9-19
Sobota 9-13

(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)


 
 
  • Kupując na kilku naszych aukcjach lub większą ilość produktów – prosimy poczekać na mail odnośnie kosztów wysyłki
  • Oczywiście całość zamówienia wysyłamy w 1 przesyłce
  • Zamówienie wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie


Wpłata na konto

1-9 szt. 4,80 zł (przesyłka ekonomiczna)/6,00 zł (priorytetowa)


 


Przesyłka za pobraniem - płatna przy odbiorze

1-9 szt. 10,50 zł (przesyłka ekonomiczna)/13,50 zł (priorytetowa)
 




Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów


  Wpłata na konto – 17,50 zł
  Przesyłka za pobraniem- 23,99 zł

 

PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 200 zł - WYSYŁKA GRATIS

(dla przesyłek za pobraniem - powyżej 300 zł)


 
 



Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)

79 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 470444

Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie rachunek.


 
 

 

zumi

 

 


  Witamy w sklepie Eko-Młociny! 



Zakwas piekarski




 

Dla chlebów o smaku łagodnym, aromatycznym.

 

 

 

Przepis na wypiek chleba: 1 torebka zakwasu, 550g mąki, 1 łyżeczka soli, 450 ml wody.


W wysokim naczyniu wymieszać zawartość torebki z 300 ml ciepłej wody.

 

Wsyp 300 g mąki, wymieszaj dokładnie i przykryj.

 

Zostaw w ciepłym miejscu (30-35 st. C) na ok. 12 godzin. Do wykonanego zaczynu dodaj 150 ml  ciepłej wody i 150g mąki.

 

Przykryj, zostaw w ciepłym miejscu na ok. 5-8 godzin. Ciasto ma się powiększyć o połowę.

 

Dodać 100g mąki i 1-2 łyżeczki soli, dobrze zagnieść. Włożyć do formy natłuszczonej i posypanej mąką. Przykryć, zostawić na 2 godziny w ciepłym miejscu żeby dojrzało.

 

Wsunąć chleb wraz z miseczką wody do nagrzanego pieca i piec ok. 50 min. w temperaturze 180 st. C.

 

Upieczony chleb wytrząsnąć z formy, ustawić na kratce do wystygnięcia.

 

 

 

Skład: skrobia kukurydziana, zaczyn z żyta.

 

 

DATA WAŻNOŚCI

30.09.2012 r.

WAGA PRODUKTU

20 g

 

 

wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna -
białka -
węglowodany -
tłuszcze -
sód -

 

Zakwas piekarski - 20g

 


© AllegroPromo