Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Zakwas piekarski - 15 g

16-05-2014, 20:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.90 zł     
Użytkownik Eko-Mlociny
numer aukcji: 4206094037
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 12   
Koniec: 16-05-2014 18:58:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Sklep tradycyjny

„Eko-Młociny”

ul. Kasprowicza 145 lok. A4
(przy stacji metra Młociny

mapka poniżej)
01-949 Warszawa

GPS N: 52° 17' 26"  E: 20° 55' 38"


[zasłonięte]@eko-mlociny.pl
665 [zasłonięte] 39 33
 
eko-mlociny

Zapraszamy:

Poniedziałek 11-19
Wtorek-Piątek 9-19
Sobota 9-13

(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)


  • Kupując na kilku naszych aukcjach lub większą ilość produktów – prosimy poczekać na mail odnośnie kosztów wysyłki
  • Oczywiście całość zamówienia wysyłamy w 1 przesyłce
  • Zamówienie wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie


Wpłata na konto

1-3 szt. 7,50 zł (przesyłka ekonomiczna)/8,50 zł (priorytetowa)


4-9 szt. 9,50 zł (przesyłka ekonomiczna)/11,00 zł (priorytetowa)



Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów


  Wpłata na konto – 17,50 zł
  Przesyłka za pobraniem- 21,00 zł



PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 200 zł - WYSYŁKA GRATIS

(dla przesyłek za pobraniem - powyżej 300zł)





Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)

79 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 470444

Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.


zumi


Witamy w sklepie Eko-Młociny! 





ZAKWAS PIEKARSKI BP







Zakwas piekarski

Dla chlebów o smaku łagodnym, aromatycznym.

Przepis na wypiek chleba: 1 torebka zakwasu, 550g mąki, 1 łyżeczka soli, 450 ml wody.

W wysokim naczyniu wymieszać zawartość torebki z 300 ml ciepłej wody.

Wsyp 300 g mąki, wymieszaj dokładnie i przykryj.

Zostaw w ciepłym miejscu (30-35 st. C) na ok. 12 godzin. Do wykonanego zaczynu dodaj 150 ml ciepłej wody i 150g mąki.

Przykryj, zostaw w ciepłym miejscu na ok. 5-8 godzin. Ciasto ma się powiększyć o połowę.

Dodać 100g mąki i 1-2 łyżeczki soli, dobrze zagnieść. Włożyć do formy natłuszczonej i posypanej mąką. Przykryć, zostawić na 2 godziny w ciepłym miejscu żeby dojrzało.

Wsunąć chleb wraz z miseczką wody do nagrzanego pieca i piec ok. 50 min. w temperaturze 180 st. C.

Upieczony chleb wytrząsnąć z formy, ustawić na kratce do wystygnięcia.

Skład: skrobia kukurydziana, zaczyn z żyta.

DATA WAŻNOŚCI

01.12.2016

WAGA PRODUKTU

15 gr.

wartość odżywcza w 100 g produktu:





© AllegroPromo

Zakwas piekarski - 15 g