Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ZAKWAS DO PIECZENIA CHLEBA BIO 20 G - BIOVEGAN

17-06-2014, 11:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6.49 zł     
Użytkownik www_marketbio_pl
numer aukcji: 4252147914
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 12   
Koniec: 17-06-2014 11:08:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

tel. 71 [zasłonięte] 71
e-mail: [zasłonięte]@marketbio.pl
adres:
ul. Jerzmanowska 19
54-530 Wrocław

Wysyłka

Przesyłka Kurier48
do 30kg - 9,99zł
pobranie + 3 zł


Kurier DPD:
Do 30 kg 12,99 zł
Pobranie + 5 zł


Kupując na kilku naszych aukcjach, za wysyłkę płacisz tylko raz!

Chcesz tańszą formę wysyłki (np. list polecony ekonomiczny) skontaktuj się z nami, sprawdzimy czy to możliwe.

Płatności

ADAKA Dominika Tatarczyk
Jerzmanowska 19
54-530 Wrocław
Nr konta:

34 1030 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0190930 [zasłonięte] 003668


Możliwa płatność:
- szybki przelew PayU
- za pobraniem
- przy odbiorze osobistym
-przelewem

ZASADY:

1. W przypadku zakupów mogących przekroczyć 30kg skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro.

ZAKWAS DO PIECZENIA BIO 20 G - BIOVEGAN



Dzięki zakwasowi do pieczenia firmy BIOVEGAN masz możliwość upieczenia chleba bez drożdży i bezglutenowego. To prawdziwa ulga dla żołądką i jednocześnie cudowny aromat!

Masa netto: 20 g

Skład: skrobia kukurydziana*, kultury starterowe

*produkt rolnictwa ekologicznego

Przepis (wg receptury BIOVEGAN):

Składniki:

1 opakowanie zakwasu do pieczenia BIOVEGAN
550 g mąki pełnoziarnistej
(jeżeli chcesz upiec chleb bezglutenowy przygotuj mąkę z fermentowanego prosa lub mąkę gryczaną, jeżeli chcesz zaś upiec chleb glutenowy użyj mąki pszennej lub orkiszowej, ale nie żytniej)
1 łyżeczka soli morskiej
500 ml wody w temperaturze pokojowej

Przygotowanie:

1. Do wysokiego naczynia wlej 350 ml wody, wsyp zawartość opakowania i powoli rozmieszaj trzepaczką. Dodaj 300 g mąki i wymieszaj dobrze, równomiernie drewnianą łyżką (nie metalową) na końcu oprószając mąką.
Przykryj naczynie ściereczką, całość owiń torebką foliową i zostaw w ciepłym miejscu o temperaturze 30-35 stopni C. na ok. 12 godzin.

2. Następnie dodaj do całości 150 ml wody w temperaturze pokojowej i wymieszaj. Nastepnie dodaj 150 g mąki pełnoziarnistej i całość oprósz mąką. Przykryj ściereczką i owiń torebką foliową i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 5-8 godzin. Ciasto powinno się zrobić wyższe o połowę.

3. Następnie dodaj do miesznaki 100 g mąki pełnoziarnistej i 1 łyżeczkę soli morskiej i wymieszaj. Przełóż całość do natłuszczonej i oprószonej mąką blachy. Przykryj ściereczką, owiń torebką foliową i i pozostaw w ciepłym miejscu w temperaturze 30-35 stopni C na ok. 2 godziny.

4. Po 2 godzinach włóż foremkę do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temperaturze 180 stopni C.

5. Po wyciągnięciu z pieca wysuń chleb na deskę do ostygnięcia.

GOTOWE!!!

Produkt ekologicznyWysyłka w 24h
Produkt posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego





    W sklepie za jedyne

    6.49zł

    Kup teraz!





    Zobacz nasze inne aukcje, oto najpopularniejsze z nich: Panelealle

    Komentarze

    Panelealle panel aukcji