Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwi

20-03-2015, 10:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik super-fryzjer
numer aukcji: 5103913476
Miejscowość szybka wysyłka
Wyświetleń: 1   
Koniec: 20-03-2015 09:51:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwi


 

Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii

Słowiński Mirosław (red.)

 

wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
rok wydania: 2014
wydanie: I
oprawa miękka
stron: 288
format: B-5
EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]58357
ISBN:[zasłonięte]978-8383-570-0

Spis treści
1. Technologia mięsa ... 5
1.1. Struktura i skład chemiczny mięsa oraz wpływ przemian poubojowych na jego właściwości technologiczne 
Andrzej Tyburcy, Tomasz Florowski ... 7
1.2. Peklowanie mięsa
Lech Adamczak, Mirosław Słowiński ... 20
1.3. Proces produkcji wędlin 
Mirosław Słowiński, Krzysztof Dasiewicz ... 30
1.4. Proces produkcji konserw mięsnych
Lech Adamczak, Aneta Cegiełka ... 43
1.5. Technologia wędlin podrobowych
Tomasz Florowski, Krzysztof Dasiewicz ... 57
1.6. Technologia żywności wygodnej z mięsa drobiowego
Dorota Pietrzak, Aneta Cegiełka ... 71
1.7. Zastosowanie hydrokoloidów polisacharydowych jako dodatków funkcjonalnych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka, Lech Adamczak ... 83
1.8. Wykorzystanie białek niemięśniowych w technologii mięsa
Krzysztof Dasiewicz, Marta Chmiel ... 94
1.9. Wykorzystanie fosforanów w technologii mięsa
Marta Chmiel, Mirosław Słowiński ... 106
1.10. Ocena jakości handlowej jaj 
Dorota Pietrzak, Jan Mroczek ... 116
 
2. Technologia mleka ... 131
2.1. Ocena mleka surowego i technologia mleka spożywczego
Anna Berthold-Pluta, Antoni Pluta ... 133
2.2. Technologia mleka fermentowanego
Katarzyna Kycia, Stanisław Zmarlicki ... 149
2.3. Technologia kwasowego i podpuszczkowego wytrącania białek mleka
Małgorzata Ziarno, Katarzyna Kycia ... 164
2.4. Technologia serów podpuszczkowych i twarogowych
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 176
2.5. Technologia serów topionych
Antoni Pluta, Anna Berthold-Pluta ... 188
2.6. Technologia masła i mleka w proszku
Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 196
2.7. Technologia deserów mlecznych 
Katarzyna Kycia, Małgorzata Ziarno ... 208
 
3. Podstawy technologii gastronomicznej ... 223
3.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
Tomasz Florowski, Aneta Cegiełka ... 224
3.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
Aneta Cegiełka, Tomasz Florowski ... 235
3.3. Zupy i sosy w technologii gastronomicznej
Marta Chmiel, Dorota Pietrzak ... 247
3.4. Metody wytwarzania i ocena ciast drożdżowych
Małgorzata Sobczyk ... 261
3.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw
Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier ... 273

 

 

 

kupujesz wypełnij - formularz płacę

niezależnie od formy płatności

 

 

DANE DO PRZELEWU:
P.P.H.U Najbar Mirosław
ul.Batorego 24
43-100 Tychy
ING BANK ŚLĄSKI
92 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]3990023 [zasłonięte] 247368


TEL     32 [zasłonięte] 93         32 [zasłonięte] 72