Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ZAGADNIENIA OBLICZENIOWE INŻYNIERII ŻYWNOŚCI -NOWA

07-05-2015, 14:56
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 49.99 zł     
Użytkownik azymut-book
numer aukcji: 5246579308
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 3   
Koniec: 07-05-2015 14:56:31

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WYBRANE ZAGADNIENIA OBLICZENIOWE INŻYNIERII ŻYWNOŚCI

PRACA ZBIOROWA  

INFORMACJE:



Wydawnictwo - SGGW

Rok - 2012

Stron - 496

Oprawa - B5

Format - OPRAWA MIĘKKA


STAN - NOWA


 

 

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:

Wprowadzenie ... 7

Rozwiązywanie zadań z inżynierii żywności – praktyczne wskazówki ... 8

 

1. Przepływ cieczy niutonowskich ... 11

 

1.1. Przepływ w rurach i rurociągach (Iwona Sitkiewicz) ... 11

1.2. Wypływ cieczy ze zbiorników (Iwona Sitkiewicz) ... 40

1.3. Spływanie warstwy cieczy (Iwona Sitkiewicz) ... 50

 

1.4. Przepływ płynów przez warstwy sypkie lub porowate, opadanie cząstek ciał stałych w płynie, fluidyzacja (Iwona Sitkiewicz, Anna Kamińska-Dwórznicka) ... 58

1.4.1. Wiadomości ogólne ... 58

1.4.2. Straty ciśnienia przy przepływie płynu przez warstwę sypką lub porowatą ... 59

1.4.3. Opadanie swobodne cząstek ciał stałych w płynach ... 61

1.4.4. Fluidyzacja ... 65

 

2. Przepływ cieczy nieniutonowskich (Iwona Sitkiewicz) ... 80

 

3. Filtracja (Ewa Jakubczyk) ... 91

 

4. Mieszanie cieczy (Agata Marzec) ... 118

 

5. Wymiana ciepła w warunkach ustalonych – zagadnienia podstawowe (Dorota Nowak, Ewa Jakubczyk) ... 137

 

6. Wymiana ciepła – wnikanie i nieustalone przewodzenie (Dorota Nowak) ... 188

 

6.1. Obliczanie współczynników wnikania ciepła przez konwekcję i promieniowanie ... 188

6.2. Ogrzewanie i chłodzenie ciał stałych w warunkach nieustalonego przewodzenia ... 211

 

7. Odparowanie (Monika Janowicz, Dorota Witrowa-Rajchert) ... 223

 

8. Zamrażanie żywności (Zbigniew Pałacha, Emilia Janiszewska) ... 252

 

9. Ustalony transport masy ( Piotr Paweł Lewicki ) ... 282

 

9.1. Molekularny transport masy ... 282

9.2. Konwekcyjny transport masy ... 285

9.3. Przenoszenie masy między fazami ... 288

9.4. Wpływ temperatury na współczynnik dyfuzji ... 289

 

10. Nieustalony transport masy ( Piotr Paweł Lewicki ) ... 312

 

11. Suszenie (Ewa Gondek, Dorota Witrowa-Rajchert) ... 343

 

12. Procesy destylacyjne (Monika Janowicz, Roman Kowalczyk) ... 383

 

13. Krystalizacja (Ewa Domian, Emilia Janiszewska) ... 405

 

14. Ekstrakcja ciecz-ciało stałe (Ewa Domian) ... 419

 

Aneks – tabele i wykresy ... 461





PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM