Płatność
Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)
Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002
W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick
Gotówka przy odbiorze osobistym
Wysyłka
Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
ul. Lubartowska 56 w Lublinie
Kontakt z nami
ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 32
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.00-19.00
soboty: 10.00-15.00
Zaburzenia przemian lipidów. diagnostyka i terapia
Autor: Richter W.O.
Wydawca/Producent: MedPharm
Wydanie, Rok wyd.: I polskie, 2007
Ilość stron: 188
Format: 11,5 x 16,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]04661
Opis:
W związku z szerokim zainteresowaniem tematem zaburzeń przemiany lipidów koniecznością stało się przygotowanie nowego wydania niniejszej książki. Uwzględniono w nim opublikowane w ostatnim czasie wyniki badań klinicznych, które mogą być przydatne w dążeniu do osiągnięcia celu terapii zaburzeń lipidowych, a ponadto wnoszą nową wiedzę na temat leczenia dyslipidemii u osób starszych, pacjentów z cukrzycą typu 2 oraz pacjentów z nadciśnieniem. W rozdziale dotyczącym leczenia farmakologicznego zamieszczono również najnowsze wyniki badań klinicznych, to samo dotyczy oczywiście pozostałych części książki, w miejscach gdzie było to konieczne. Wydawnictwo oraz autor mają nadzieję, że niniejsze wydanie będzie także pomocne w diagnozowaniu i leczeniu zaburzeń gospodarki lipidowej. Prof, dr n. med. Wemer O. Richter |
Spis treści: Przedmowa 1. Prawidłowe przemiany lipidów 2. Ocena ryzyka wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych na skutek zaburzeń przemiany lipidów 3. Rola żywienia w hipercholesterolemii 4. Farmakologiczne leczenie zaburzeń przemian lipidów 5. Postępowanie w przypadku podwyższonego cholesterolu LDL 6. Postępowanie w hipertriglicerydemii 7. Postępowanie w przypadku obniżonego stężenia cholesterolu HDL 8. Postępowanie w mieszanej hiperlipidemii 9. Przypadki szczególne 10. Zawartość tłuszczu i jego wartość odżywcza oraz wartość energetyczna wybranych produktów spożywczych |