Tytuł: Z pól i lasów na stół i do spiżarni
Autor: Andrzej Fiedoruk
Wydawnictwo: Muza
Stron: 144
Stan: środek w stanie idealnym, okładka - minimalne nagięcia rogów
O książce: "(...) Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka. Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości" (nota Wydawcy)
SERDECZNIE ZAPRASZAM NA POZOSTAŁE Z MOICH AUKCJI
Dodano 2[zasłonięte]011-10 12:33Kupując więcej przedmiotów płacą Państwo za łączną wagę przesyłki, nie zaś za wysyłkę każdego przedmiotu osobno. Odbiór osobisty możliwy jest w: Chorzelach (woj. mazowieckie): 6 dni w tygodniu (oprócz śród), w godzinach: 8-16, Warszawie: w środy, w godzinach 11-15. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bardzo proszę o kontakt mailowy.