Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Yufka tureckie ciasto płaty na borek 500 g

10-02-2014, 10:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 11.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 11.50 zł     
Użytkownik www_deco-dom_com
numer aukcji: 3874940728
Miejscowość Droszków
Kupiono sztuk: 6    Zostało sztuk: 9    Licytowało: 2    Wyświetleń: 97   
Koniec: 10-02-2014 10:02:08
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Doğal Marta Türksezer
ul.Klonowa 7
66-003 Droszków
(koło Zielonej Góry)

tel. 697 [zasłonięte] 863
Przelew bankowy na konto Alior Bank S.A.

43 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 506625

Do każdego zakupu wystawiamy paragon lub na życzenie fakturę VAT
Kurier Poczty Polskiej
List polecony ekonomiczny
List polecony priorytetowy
Za pobraniem
14,00 zł
9,50 zł
11,50 zł
16,00 zł
Odbiór osobisty po przedpłacie:
Zielona Góra
SAC YUFKA
MARKA ŐZ
CENA 11,50 ZŁ

GWARANTUJEMY 100% JAKOŚCI

100% NATURALNY

ORYGINALNY TURECKI PRODUKT

Poczuj się jak w oriencie!

 

 

Sac Yufka – to cieniutkie płaty ciasta, którego składnikami są mąka, woda oraz sól. Jest to bardzo wygodny sposób na przygotowanie wyśmienitego orientalnego dania w przysłowiowe pół godziny. Ciasto to popularne jest w kuchni bliskowschodniej, w kuchni tureckiej, serbskiej, bułgarskiej, bośniackiej. Yufka jest idealna do słonych potraw, do pierożków, do nadziewania dowolnym farszem np. szpinakiem z fetą, warzywami, mięsem mielonym.

 

Po otwarciu odczekać 5 minut, posmarować pędzlem nasączonym wodą żeby nawilżyć ciasto.

 

www_deco-dom_com

Yufkę używamy do bőrek, pity i innych.

 


W opakowaniu 3 sztuki, pakowane próżniowo. Świeża dostawa

 

Waga netto: 500 g
Termin przydatności: 04.07.2014 r
Skład: mąka pszenna, woda, sól

Przepis na turecki bőrek:

 

300 gr mięsa mielonego najlepiej wołowiny, 2 posiekane cebule smażymy na złoty kolor, dodajemy sól, pieprz, paprykę i posiekaną pietruszkę. Na blaszkę nasmarowaną masłem ułożyć 1 płat yufki lekko ją pomarszczyć, polać roztopionym masłem, na cieście ułożyć 1/3 mięsa, położyć następny płat, znowu wyłożyć 1/3 mięsa, przełożyć płatem i dodać resztę mięsa. Całość przykryć ostatnim płatem ciasta. Włożyć do piekarnika na 25-30 min i upiec na złoty kolor. 5 min. przed końcem wierzchnią warstwę posmarować żółtkiem, można posypać sezamem. Po wyciągnięciu z piekarnika przykryć wilgotną ściereczką na 5-10 min. Kroić w kwadraty, podawać z różnego rodzaju sałatami.

 

Farsz z mięsa można zastąpić farszem ze szpinaku lub białym serem. Do farszu szpinakowego i serowego dodajemy sos jogurtowy. Przepis na sos jogurtowy

125 g masła

3 jajka

¼ l mleka

150 gr jogurt

 

Masło roztopić, schłodzić, jaja lekko ubić, dodać mleko, jogurt, na końcu masło, wymieszać. Tym sosem smarujemy płat ciasta przed ułożeniem farszu. Sosem polewamy także wierzchnią warstwę.

 

 

Smacznego!

Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com):
© UltraPanel