Taragui
Cascaritas de Citricos del Litoral oznacza orzeźwiajace połączenie
skórek owocowych i najlepszej yerba mate con palo. Taragui
Citricos del Litoral - cytrusowa harmonia: 97,1% yerba mate (listki i
patyczki), skórka pomarańczowa 1%, skórka cytrynowa 0,5%, skórka
grejpfrutowa 0,5%, naturalny aromat pomarańczowy 0,5%, naturalny aromat
cytrynowy 0,2%, naturalny aromat grejpfrutowy 0,2%
Tykwa CARACAS 1 sztuka
Tykwa
wykończona aluminiową virollą, zdobiona fantazyjnymi,
żłobionymi wzorami. Pojemność ok. 200 - 300 ml. Warto zaznaczyć, że
naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo
występować naturalne przebarwienia.
Każda tykwa powinna mieć wykonane curado (przed pierwszym użyciem):
Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go woda o
temeperaturze 75 st. C i dodajemy kilka kropel mocnego alkoholu i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Tykwa MISIONES 1 sztuka
Klasyczna tykwa (calabaza) z dekoracyjnym aluminiowym okuciem. Naczynko nie barwiące. Ozdabiane przy pomocy ognia.
Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń
estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 250 ml do 300
ml. Warto zaznaczyć, że naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę,
czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia. Naczynie ozdobne.Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu