Taragui Cascaritas de Citricos del Litoral oznacza orzeźwiajace połączenie skórek owocowych i najlepszej yerba mate con palo. Taragui Citricos del Litoral - cytrusowa harmonia: 97,1% yerba mate (listki i patyczki), skórka pomarańczowa 1%, skórka cytrynowa 0,5%, skórka grejpfrutowa 0,5%, naturalny aromat pomarańczowy 0,5%, naturalny aromat cytrynowy 0,2%, naturalny aromat grejpfrutowy 0,2%
Tykwa CARACAS1 sztuka
Tykwa wykończona aluminiową virollą, zdobiona fantazyjnymi, żłobionymi wzorami. Pojemność ok. 200 - 300 ml. Warto zaznaczyć, że naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia.
Każda tykwa powinna mieć wykonane curado (przed pierwszym użyciem):
Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go woda o temeperaturze 75 st. C i dodajemy kilka kropel mocnego alkoholu i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Tykwa MISIONES 1 sztuka
Klasyczna tykwa (calabaza) z dekoracyjnym aluminiowym okuciem. Naczynko nie barwiące. Ozdabiane przy pomocy ognia. Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 250 ml do 300 ml. Warto zaznaczyć, że naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia. Naczynie ozdobne.Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu