Yerba Mate CBSe REGULARIS 500 gramów
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo (lippia turbinata), dzikiej róży, werbeny cytrynowej (cedron), rumianku oraz prebiotyków i naturalnego aromatu śliwkowego. Idealna dla osób szukających yerba mate bez goryczy.
3 próbki yerba mate po 50 gramów w foliowym woreczku:
PIPORE ESPECIAL - naturalna argentyńska, selekcjonowana yerba mate zawierająca listki i patyczki. Jedna z najbardziej lubianych marek w Argentynie oraz eksportowy hit znajdujący uznanie na Bliskim Wschodzie. Szlachetna Yerba Mate Pipore zawiera bardzo drobno zmielone listki i gałązki przez co uzyskuje charakterystyczny smak i dobre działanie pobudzające. Jej miły aromat zawdzięcza specjalnej metodzie upraw - liście zbierane są z dziko rosnących krzewów po jednorocznym okresie wzrastania rośliny.
CBSe HIERBAS SERRANAS - argentyńska yerba mate zawierająca liście i patyczki z dodatkiem ziół: poleo (lippia turbinata), mięty polnej, mięty pieprzowej oraz naturalnego aromatu górskich ziół. Świeży, miętowy aromat.
UNION MANZANA - agentyńska yerba mate zawierająca listki i patyczki z dodatkiem naturalnego aromatu jabłkowego. Łagodna i smaczna mate, wyprodukowana przez plantację Las Marias, którą cechuje wysoka jakość i bogate doświadczenie.
Herbata PU ERH "morderca tłuszczu" 50 gramów
Pu-erh produkuje się z szerokolistnej odmiany krzewu herbacianego. Od typowej herbaty czarnej różni się tym, że zostaje poddana dodatkowym procesom fermentacji i leżakowania oraz zawiera więcej mikroelementów, teiny, białka oraz olejków eterycznych. Cały proces produkcji pu-erh jest do tej pory częściowo okryty tajemnicą. Napar ma brunatnoczerwoną barwę oraz ziemisty posmak i zapach. Na zachodzie herbata ta zyskała sławę jako „morderca tłuszczu” - francuskie badania dowiodły, że ponad 80% pacjentów pijących regularnie pu-erh straciło w ciągu miesiąca od 3 do 10 kg!
Właściwości zdrowotne: wspomaga pracę wątroby, obniża poziom cholesterolu, oczyszcza organizm z toksyn, pobudza trawienie, zapobiega powstawaniu wolnych rodników, łagodzi skutki spożycia alkoholu, zmniejsza wchłanianie tłuszczu w jelitach, pobudza krążenie, poprawia pamięć, obniża ciśnienie, uspokaja.
Sposób parzenia: wsypać łyżeczkę suszu do filiżanki (200 - 250 ml), zalać susz przegotowaną wodą o temp. 95 stopni C., parzyć pod przykryciem 2 - 4 minuty.