Argentyńska yerba mate zawierająca listki i patyczki. Precyzyjnie
selekcjonowane gałązki i drobno mielone listki. Przechodzi specjalny proces
przygotowywania i odpowiednio długi okres leżakowania. Opalizujący
głęboki klasyczny smak - nimb i duma argentyńskiej yerba mate. Rosamonte
produkowana jest niezmiennie od końca XIX w. Wyrachowanay smak i
absolutyzm tej mate to dojrzała propozycja dla wszystkich mateistów.
Pajarito Elaborada 250 gramów
Pajarito
- paragwajski klejnot. Pełnie i mocno stymulująca. Czysta,
nieskrępowana, naturalna prawda o yerba mate. Tradycyjnie uprawiana,
czytelna i prosta. Pulsujący soczysty spójny dynamiczny smak. Zwięzły
jednoznaczny ton w aromacie. Grube kawałki drewienek - gałązek i
selekcjonowanych liści. Ziemistość i klasowość. Rezolutnie
energetyzująca i ekspresyjna. Specjalne receptury uprawy i palenia tej
znamienitej mate docenili klienci na całym świecie. Sprawdzona i
sugestywna - jest bezdyskusyjnym paragwajskim „zielonym złotem”.
Rekomendacja znamienitej plantacji Lauro Rattz. Kalejdoskop pozytywnych
wrażeń i ogród wyobraźni yerba mate.
Tykwa Misiones (brązowa)
Klasyczna calabaza z dekoracyjnym aluminiowym okuciem. Naczynko nie barwiące. Ozdabiane przy pomocy ognia.
Picie
yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych
i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 150 ml do 300 ml. Warto
zaznaczyć, że naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę, czyli mogą
miejscowo występować naturalne przebarwienia. Naczynie ozdobne. Każda calabaza powinna mieć
wykonane tzw. currado (przed pierwszym użyciem) - opis na str: http://www.yerbastory.pl/przygotowanie-yerba-mate-i-naczyn/
Bombilla Resorta (z pierścieniem)
Argentyńska, profilowana, bombilla wykonana z metalu. Długość 14,5 cm.
Pod ustnikiem umiejscowiony jest niewielki ozdobny pierścień chłodzący. Rurka ozdobna.