Argentyńska yerba mate zawierająca listki i patyczki. Precyzyjnie selekcjonowane gałązki i drobno mielone listki. Przechodzi specjalny proces przygotowywania i odpowiednio długi okres leżakowania. Opalizujący głęboki klasyczny smak - nimb i duma argentyńskiej yerba mate. Rosamonte produkowana jest niezmiennie od końca XIX w. Wyrachowanay smak i absolutyzm tej mate to dojrzała propozycja dla wszystkich mateistów.
Pajarito Elaborada 250 gramów
Pajarito - paragwajski klejnot. Pełnie i mocno stymulująca. Czysta, nieskrępowana, naturalna prawda o yerba mate. Tradycyjnie uprawiana, czytelna i prosta. Pulsujący soczysty spójny dynamiczny smak. Zwięzły jednoznaczny ton w aromacie. Grube kawałki drewienek - gałązek i selekcjonowanych liści. Ziemistość i klasowość. Rezolutnie energetyzująca i ekspresyjna. Specjalne receptury uprawy i palenia tej znamienitej mate docenili klienci na całym świecie. Sprawdzona i sugestywna - jest bezdyskusyjnym paragwajskim „zielonym złotem”. Rekomendacja znamienitej plantacji Lauro Rattz. Kalejdoskop pozytywnych wrażeń i ogród wyobraźni yerba mate.
Tykwa Misiones (brązowa)
Klasyczna calabaza z dekoracyjnym aluminiowym okuciem. Naczynko nie barwiące. Ozdabiane przy pomocy ognia. Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 150 ml do 300 ml. Warto zaznaczyć, że naczynie wykonane z owocu ma swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia. Naczynie ozdobne. Każda calabaza powinna mieć wykonane tzw. currado (przed pierwszym użyciem) - opis na str: http://www.yerbastory.pl/przygotowanie-yerba-mate-i-naczyn/
Bombilla Resorta (z pierścieniem)
Argentyńska, profilowana, bombilla wykonana z metalu. Długość 14,5 cm. Pod ustnikiem umiejscowiony jest niewielki ozdobny pierścień chłodzący. Rurka ozdobna.