Trzy gatunki yerba mate z Paragwaju, Argentyny i Brazylii w porcjach po 50 gramów oraz naczynie z tykwy i bombilla (rurka do picia). Idealny zestaw na testową przygodę z yerba mate!
Yerba Mate CBSe ENERGIA GUARANA 50 gramów
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo, werbeny cytrynowej (cedron) oraz ekstraktu z guarany i naturalnego aromatu guarany. Ukontentuje szukających zarówno mocy jak i smaku. Receptura plantatorów z prowincji Santa Fe.
Yerba Mate CBSe SILUETA 50 gramów
Argentyńska yerba mate z dodatkiem ziół: poleo, dzikiej róży, werbeny cytrynowej, morszczynu, kopru włoskiego, mięty pieprzowej, boldo oraz mieszanki witaminowo - mineralnej i naturalnego aromatu jabłkowego.
Yerba Mate LA MERCED BARBACUA 50 gramów
Limitowana organiczna z wolnych od pestycydów kolonii. Ekskluzywna selekcjonowana i wysokogatunkowa yerba mate z kawałkami drobno ciętych gałązek. Rosnąca i zbierana w unikalnym klimacie argentyńskiej prowincji Corrientes. Wytworna o bardzo wykwintnym smaku i pięknym głębokim mocnym aromacie. Produkowana i długo palona według receptury opracowanej na podstawie doświadczeń Indian Guarani. Niepospolita elitarna i wyniosła mate. Argentyński szyk. Specjalne gwarancje Las Marias i gustowne opakowanie nadają tej yerba mate specjalnego charakteru. Wspaniała na prezent.
Tykwa CLASICA 1 sztuka
Klasyczna calabaza z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Bombilla PERRA 1 sztuka
Długa na 19 cm bombilla przefiltruje najbardziej zmielone sin palo, despalady oraz ervy. Zdobiona pięknym, potężnym pierścieniem chłodzącym z kamiennym oczkiem. Długi na 20 mm pierścien chłodzący zapewni dobrze schłodzony napar. Szerokość przy ustniku blisko 5,2 mm. Ilośc oczek po obu stronach okrągłego sitka równa jest 200. Bombille brazylijskie słyną z swej wysokiej funkcjonalności - super filtrowania i chłodzenia naparu.