La Merced de Monte - yerba mate zawierająca listki i patyczki zbierana na argentyńskich subtropikalnych plantacjach. Okres leżakowania i sezonowania mate z tej plantacji to ok. 1,5 roku. Bardzo mocno pobudzająca mate dająca szybko przypływ energi.
La merced de Campo to specjalnie selekcjonowana i oryginalnie palona Yerba Mate. Pochodząca z północnego regionu prowincji Corrientes cechującym się łagodnym klimatem i żyzną terracytową płodną ziemią. Delikatny przyjazny smak i wytworny aromat. Zjawiskowo kameralna i unikatowa ma bardzo wielu, wiernych admiratorów. Nieszablonowe walory smakowe stawiają tę odmianę na najwyższej półce mate. Szczegółowo opracowana receptura palenia plantacji Las Marias. Libretto smaku.
Każda odmiana, unikalny charakter!
Szczególny charakter każdej odmiany yerba mate tkwi w różnicach w rodzaju gleby, klimatu i sposobu przetwarzania. Dlatego Las Marias przygotował specjalną mieszankę yerb różniących się pochodzeniem i sposobem obróbki. Campo, Monte, Barbacua i nowa mieszanka Campo-Monte tworzą niepowtarzalną gamę smaków charakterystycznych dla najlepszej yerba mate stworzonej przez tych, którzy znają się na niej najlepiej.
Zbiory limitowane:
Tylko La merced numeruje każde opakowanie, oferując Państwu produkt całkowicie unikatowy.
Specjalnie selekcjonowana i oryginalnie palona Yerba Mate. Pochodząca z północnego regionu prowincji Corrientes cechującym się łagodnym klimatem i żyzną terracytową płodną ziemią. Delikatny przyjazny smak i wytworny aromat. Zjawiskowo kameralna i unikatowa ma bardzo wielu, wiernych admiratorów. Nieszablonowe walory smakowe stawiają tę odmianę na najwyższej półce mate. Szczegółowo opracowana receptura palenia plantacji Las Marias. Libretto smaku.