Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

YERBA MATE La HOJa 1k smak prawdziwej mate NOWA !!

25-01-2012, 19:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł      Najwyzsza cena licytacji: 20 zł     
Użytkownik stabiloboss
numer aukcji: 2074472446
Miejscowość Otwock
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 17   
Koniec: 21-02-2012, 23:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

e-mail:

[zasłonięte]@yerbamarket.com
tel./fax:

22 [zasłonięte] 60
gadugadu:

[zasłonięte]23511

15[zasłonięte]443
odbiór osobisty:
w godzinach od 8.30 - 17.30
05-480 Karczew
ul. Ślusarska 10/7
La Hoja Yerba Mate 1 kg
kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć
Waga: 1000g
Cena:
19.99

Ta dojrzała yerba mate to historia argentyńskich upraw w stanie Misiones. Produkowana od przeszło 100 lat w San Ignacio, La Hoja (wymawiać "la oha") to wyborna mate z olbrzymią ilością witamin. Cierpko-gorzki smak i delikatny aromat. dzienne zapotrzebowanie w witaminy w porcji 50 gr suszu. Selekcja to symbol argentyńskiej plantacji Martin & Cia. Wyważone procedury sadzenia i produkcji yerby słyną w całej Ameryce Płd. Przeciętny Argentyńczyk pija La Hoję ze względu na olbrzymie ilości witaminy B1, której jedna porcja tej mate dostarczy 76% dziennego zapotrzebowania. Witamina B1 (tiamina) jest jednym z przedstawicieli witamin rozpuszczalnych w wodzie. Witamina ta pełni w organizmie szereg ważnych funkcji, ale najważniejszą z nich jest udział w przemianach węglowodanów - m.in. w przemianie niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania mózgu - glukozy w energię. Spożywając dietę bogatą w węglowodany (np. w żywieniu sportowców) należy szczególnie zwrócić uwagę na spożycie witaminy B1. Ważnym mikroelementem którego dostarczy la Hoja to żelazo, którego spożywamy coraz mniej ze względu na wysoką ilość przetworzonych produktów.
Warto wiedzieć, że bakterie zamieszkujące przewód pokarmowy każdego zdrowego człowieka syntetyzują witaminę B1. Jednakże wytwarzane ilości są zbyt małe, by pokryć całkowite zapotrzebowanie na tę witaminę.

Pokrycie dziennego zapotrzebowania w procentach z 50 g suszu La Hoja:

B6 - 37%

B1 - 76%,

C - 10%,

magnez - 20%,

żelazo - 18%