Sześć gatunków argentyńskiej Yerba Mate po 50 gramów:
CBSE SILUETA
Yerba mate wyprodukowana z patyczków i liści z dodatkiem ziół: poleo, dzikiej róży, werbeny cytrynowej, morszczynu, kopru włoskiego, mięty pieprzowej, boldo oraz mieszanki witaminowo - mineralnej i naturalnego aromatu jabłkowego. Specjalna receptura dr. A. Cormillot gwarantuje nie tylko właściwości pobudzające, ale i odchudzające.
CBSE REGULARIS
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo (lippia turbinata), dzikiej róży, werbeny cytrynowej (cedron), rumianku oraz prebiotyków i naturalnego aromatu śliwkowego. Idealna dla osób szukających yerba mate bez goryczy.
CBSE LIMON
Argentyńska yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem naturalnego aromatu cytrynowego i werbeny cytrynowej. Wspaniały, cytrynowy orzeźwiający smak. Przyrządzona na zimno jest idealna na gorące lato.
Najmocniejsza na rynku yerba mate, zbierana w pełni lata. 100% illex paraguariensis - zawierająca listki z patyczkami. Wyprodukowana w Argentynie.
TARAGUI NARANJA
Taragui – Pomarańczowa rodzinna yerba mate. Naranja to yerba stworzona, by cieszyć smakiem i aromatem. To delikatna mieszanka zmielonych gałązek i listków mate oraz pomarańczowych skórek.
TARAGUI CITRICOS del LITORAL
Susz yerba mate pakowany jest w foliowe woreczki z nalepką z opisem gatunku:
Tykwa CLASICA 1 sztuka
Klasyczna calabaza z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy - calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych. Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Bomilla LIZA Nierdzewna 1 sztuka
Lekko profilowana, długa na 19 cm, nierdzewna bombilla z szerokim sitkiem (typu "łyżeczkowego"). Do czyszczenia sitko można zdejmować z rurki.
Termometr spirytusowy z cytrynką 1 sztuka
Bezrtęciowy kuchenny termometr do herbat - Thermo Tea z czerwonym spirytusem zamiast rtęci! Ekologiczny w komfortowej długości 13,5 cm i miarką do 100 st. C. Zakończony specjalnym uchwytem - wesołą cytrynką. Nie musisz już się zastanawiać czy woda do yerba mate ma 75 st. C.!