Sześć gatunków argentyńskiej Yerba Mate po 50 gramów:
CBSE SILUETA
Yerba mate wyprodukowana z patyczków i liści z dodatkiem ziół: poleo, dzikiej róży, werbeny
cytrynowej, morszczynu, kopru włoskiego, mięty pieprzowej, boldo oraz
mieszanki witaminowo - mineralnej i naturalnego aromatu jabłkowego.
Specjalna receptura dr. A. Cormillot gwarantuje nie tylko właściwości
pobudzające, ale i odchudzające.
CBSE REGULARIS
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem ziół: poleo (lippia
turbinata), dzikiej róży, werbeny cytrynowej (cedron), rumianku oraz
prebiotyków i naturalnego aromatu śliwkowego. Idealna dla osób
szukających yerba mate bez goryczy.
CBSE LIMON
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem naturalnego aromatu
cytrynowego i werbeny cytrynowej. Wspaniały, cytrynowy orzeźwiający
smak. Przyrządzona na zimno jest idealna na gorące lato.
Najmocniejsza
na rynku yerba mate, zbierana w pełni lata. 100% illex paraguariensis -
zawierająca listki z patyczkami. Wyprodukowana w Argentynie.
TARAGUI NARANJA
Taragui
– Pomarańczowa rodzinna yerba mate. Naranja to yerba stworzona, by
cieszyć smakiem i aromatem. To delikatna mieszanka zmielonych gałązek i
listków mate oraz pomarańczowych skórek.
TARAGUI CITRICOS del LITORAL
Susz yerba mate pakowany jest w foliowe
woreczki z nalepką z opisem gatunku:

Tykwa CLASICA 1 sztuka

Klasyczna calabaza
z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy -
calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.
Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli
mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się
odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i
barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może
lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Bomilla LIZA Nierdzewna 1 sztuka

Lekko profilowana, długa na 19 cm, nierdzewna bombilla z szerokim
sitkiem (typu "łyżeczkowego"). Do czyszczenia sitko można zdejmować z
rurki.
Termometr spirytusowy z cytrynką 1 sztuka

Bezrtęciowy
kuchenny termometr do herbat - Thermo Tea z czerwonym spirytusem
zamiast rtęci! Ekologiczny w komfortowej długości 13,5 cm i miarką do
100 st. C. Zakończony specjalnym uchwytem - wesołą cytrynką. Nie musisz już się zastanawiać czy woda do yerba mate ma 75 st. C.!