Wszystkie istotne informacje, takie jak:
- regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy -
znajdziesz na stronie
O MNIE
Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
|
Przedmiotem aukcji jest
Yerba Mate Atacama - 50g.
Skład:
- Yerba Mate (min. 73,3%),
- Aloes (Aloe Vera),
- guava,
- owoce kiwi i mango,
- kwiatki kaktusa i ostu,
- aromat.
Guava - określana często mianem superowocu, jest bogata w błonnik, witaminy A i C, kwas foliowy, potas, miedź i mangan. Korzyści zdrowotne z jej spożywania są nieograniczone - reguluje ciśnienie krwi, ze względu na właściwości ściągające zawartych w niej związków alkalicznych i karotenoidów, posiada właściwości antybakteryjne i odkażające, szczególnie w przypadkach zapalenia żołądka i jelit. Likwiduje ponadto kaszel i przeziębienie, poprawia wygląd skóry, zapobiega zmarszczkom, a także zaparciom i biegunkom. Świetnie zaspokaja głód wspomagając proces odchudzania, jest skutecznym środkiem zaradczym na czerwonkę, owrzodzenie jamy ustnej , obrzęk dziąseł, ból zębów i szkorbut.
Aloes - ma właściwości bakteriobójcze, przeciwzapalne oraz pobudzające mechanizmy obronne organizmu. Stosuje się go przy zmniejszonej odporności organizmu, częstych przeziębieniach i katarze. Przyspiesza rekonwalescencję, regeneruje organizm i stymuluje prawidłowe funkcjonowanie wielu narządów. Pobudza pracę żołądka, pracę wątroby i pracę jelit, stabilizuje florę jelit, zapobiega nadmiernej fermentacji i nieznacznie zwiększa wydzielanie żółci. Poprawia przemianę materii, przeczyszcza przy długotrwałych i nawrotowych zaparciach, nawilża skórę i błony śluzowe przewodu pokarmowego. Regularne spożywanie miąższu z aloesu pozwala zachować przez długie lata zarówno dobre zdrowie, siły witalne jak i młody wygląd, wzmacniając naturalne mechanizmy obronne organizmu oraz podwyższając jego biologiczną sprawność. Aloes może też służyć jako znakomity środek na zaburzenia miesiączkowe, zgagę, zatrucia pokarmowe (wiąże toksyny) i zatrucia metalami ciężkimi (np. pobyt w dużych miastach), migreny spowodowane zatruciem krwi i zaparciami, środek odżywczo-stymulujący i regulujący prawidłowe funkcje każdej tkanki naszego ciała. Zawiera substancje o działaniu przeciwbakteryjnym i przeciwzapalnym, antrachinony, ligniny oraz niezwykle istotne biostymulatory - substancje biorące udział w procesach regeneracji i metabolizmu, a także osiem najważniejszych aminokwasów, z których zbudowany jest nasz organizm, a których sam nie może wytworzyć, witaminy - A, C, E, B, kwas fliowy, niacynę i szeroki zestaw minerałów, tj.: wapń, potas, mangan, chrom i cynk. Dieta wzbogacona o aloes jest najbardziej cenionym, naturalnym i zdrowym sposobem na uzupełnienie zasobów organizmu, pomagającym zachować prawidłową wagę ciała oraz opóźniającym efekt starzenia się.
Sposób zaparzania:
Sypiemy łyżeczkę suszu, zalewamy gorącą wodą o temperaturze 70 - 80°C, parzymy do 5 minut, odsączamy, albo pijemy napar przez bombille.
Y
erba Mate (Ilex paraguarensis), to wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Napar ten najbardziej popularny jest w Argentynie, Paragwaju, Urugwaju i Brazylii.
Yerba Mate nie należy do rodziny upraw, z których produkuje się herbatę. Ma bardzo dużą zawartość kofeiny (6,5%), więcej niż kawa czy inne herbaty nawet o 1,5%. Zawiera również wiele witamin, białka, magnezu, żelaza, sodu, fluoru i wiele innych składników potrzebnych dla organizmu człowieka. Znana jest jako środek wspomagający odchudzanie, zwiększający odporność organizmu. Oczyszcza również krew z toksyn, redukuje stres i zmęczenie oraz opóźnia starzenie.
Yerba Mate jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Przeprowadzone badania wykazały zawartość:
- z grupy ksantyn - MATEINY - stymuluje Centralny Układ Nerwowy, nie powodując uzależnienia;
- witaminę A (konieczną do prawidłowego wzrostu, uodparniającą organizm na infekcje, polepszającą wzrok);
- witaminę B1 (niezbędną do utrzymania prawidłowego stanu układu nerwowego, ułatwiającą trawienie);
- witaminę B2 (wzmacniającą włosy);
- witaminę C (środek antytoksyczny, wzmacniający zęby, zwiększający ilość czerwonych krwinek);
- żelazo (konieczne do utrzymania normalnego poziomu sprawności fizycznej);
- sód, potas, wapno (wzmacniające kości i zęby);
- magnez, krzem, fosforany, siarkę, kwas chlorowodorowy, chlorofil, cholinę, inozytol.
|