PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
KSYLITOL NATURALNY
BIAŁY OCZYSZCZONY
CUKIER BRZOZOWY 3 X 1000G!
ORYGINALNY Z FINLANDII!! HIT!
NIE ZMIENIA SMAKU POTRAW I
NAPOJÓW!!!
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I
GWARANCJA BEZPIECZNYCH
ZAKUPÓW
Produkt szczególnie rekomendowany jest dla diabetyków oraz dla osób walczących z nadwagą
Skład: 100% KSYLITOL
Waga netto: 3 X 1000g
Kraj pochodzenia: FINLANDIA
Według badań naukowców słodycz jest jednym ze smaków koniecznych do utrzymania organizmu w równowadze. Niestety, regularne spożywanie dużych ilości cukru powoduje duże szkody. Cukier może spowodować hipoglikemię i nadwagę prowadzące do cukrzycy i otyłości, i to zarówno u osób dorosłych, jak i dzieci, wypłukuje z organizmu sole mineralne i witaminy, podnosi ciśnienie krwi zwiększając ryzyko zawału serca. Zarówno u dzieci, jak i dorosłych wywołuje destrukcyjne zachowania, trudności w uczeniu się oraz łatwość zapominania, jest czynnikiem inicjującym niewydolność układu autoimmunologicznego i immunologicznego, co kończy się w rezultacie takimi chorobami, jak artretyzm, różne alergie i astma. Cukier zakłóca również równowagę hormonalną i wspomaga wzrost komórek rakowych.
Doskonałą alternatywą na całe to zło jest ksylitol - jest to cukier pochodzenia
naturalnego. W czasie gdy cukier sieje spustoszenie w naszym organizmie, ksylitol
naprawia i goi, wzmacnia układ immunologiczny, broni przed degeneracyjnymi,
chronicznymi chorobami i ma właściwości opóźniające proces starzenia się.
Ksylitol jest cukrem pięciowęglowym, co oznacza, że ma własności bakteriobójcze i
zapobiega rozwojowi bakterii. Podczas gdy cukier tworzy kwasy, ksylitol ma charakter zasadowy. Wszystkie formy cukru, w tym sorbitol, popularny alternatywny słodzik, są cukrami sześciowęglowymi, wzmacniającymi niebezpieczne bakterie i grzyby.
Ksylitol wygląda i smakuje jak cukier i nie pozostawia nieprzyjemnego posmaku. Jest on dostępny w wielu postaciach. W formie krystalicznej może być stosowany w potrawach gotowanych i pieczonych lub też być stosowany jako słodzik do napojów. Stosowany jest również w gumach do żucia, miętówkach (dropsach) i w aerozolach do nosa.
Ksylitol to naturalny cukier brzozowy, znacznie słodszy niż zwykły cukier. Ksylitol ma bardzo szerokie zastosowanie w gospodarstwie domowym jak i przemysłowym. Wskazany dla diabetyków, dla osób odchudzających się, dla chorych na grzybicę, osteoporozę oraz działa profilaktycznie na rozmaite schorzenia.Posiada 50% mniej kalorii niż cukier. Wzmacnia układ immunologiczny.
Ksylitol jest idealnym zamiennikiem zwykłego cukru w słodyczach i wypiekach. Używając ksylitolu możemy upiec ciasteczka, posłodzić herbatę czy też zrobić konfitury. Ze względu na szeroki zakres temperatur w jakich można stosować ksylitol możliwe jest gotowanie, pieczenie i mrożenie. Ksylitol wykazuje również działanie przeciw próchnicze. Z tego względu stosowany jest w produktach ochrony jamy ustnej takich jak pasty do zębów, płukanki czy nitki dentystyczne.
Przepis na przygotowanie kropli leczniczych z ksylitolu:
Ksylitol może być również używany w formie aerozolu lub kropli (można je zrobić samodzielnie: 1 część cukru rozpuścić w 20 częściach soli fizjologicznej). Taki roztwór można zastosować do ucha (przy zapaleniu ucha środkowego) – bardzo dobrze leczy to schorzenie u małych dzieci, równie korzystnie ksylitol działa jako krople do nosa. Zmniejsza również objawy alergii.
Wskazania/Zastosowanie:
- posiada znacznie mniej kalorii niż zwykły cukier
- skuteczna broń w walce z nadwagą
- zawiera 50% mniej kalorii niż cukier
- blokuje rozwój bakterii w jamie ustnej
- niweluje nieprzyjemny zapach z ust
- stymuluje wydzielanie śliny
- opóźnia proces starzenia się tkanek skóry
- zmniejsza wydzielenia insuliny
- skutecznie wzmacnia układ immunologiczny
- ma silne działania antygrzybiczne
- Im więcej spożywa się ksylitolu, tym bardziej jest się w stanie wyeliminować łaknienie cukru, ograniczyć poziom insuliny w organizmie i zalkalizować go. Ksylitol to ogromna pomoc ku dobremu zdrowiu i długiemu życiu.
Różnice płynące ze stosowania ksylitolu:
Sposób przygotowania:
- Zastosowanie ksylitolu jest identyczne jak użytkowanie zwykłego cukru
- gorąco rekomendowane jako słodzik herbaty, soków, kawy,
- znajduje zastosowanie w szeroko rozumianej kuchni:)
- dobrze przyswajalny dla dzieci
- Nie należy ksylitolu spożywać w zbyt dużych ilościach – bezpieczna dawka to 3 łyżeczki dziennie (ok. 15g – fińscy naukowcy dopuszczają do spożywania do 40g dziennie).
Zobacz inne nasze aukcje