Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
szczegółowe informacje o kosztach wysyłki na stronie O Nas
Zapraszamy również do zakupów na drugim naszym koncie, zakupy z obu kont wysyłamy w jednej przesyłce, proszę tylko o informację mailową lub w uwagach do sprzedającego http://alle/listing/user.php?us_id=21[zasłonięte]947
Wysokiej jakości korek aglomerowany/lity 1+1 w kolorze białym
Wysokiej jakości korek aglomerowany/lity 1+1 w kolorze białym
Oznaczenie korka 1+1 oznacza, że korek posiada doklejone 2 warstwy (po jednej z każdej strony) z korka litego, natomiast środek wykonany jest z korka aglomerowanego. Budowa ta sprawia, że korek może byc wykożystywany do dłuższego przechowywania win, nawet do 4 lat.
Zalecany czas przechowywania w butelkach z winem do 4lat. Trwałość po tym okresie zależna od warunków przechowywania.
Korki są silikonowane i produkowane na "świeżo" co sprawia, że dużo łatwiej dają się korkować od innych.
Do korkowania niezbędna jest korkownica. Generalnie nasze korki nie wymagają wcześniejszego parzenia. Jednak w przypadku użycia bardzo prostych korkownic, korki można wcześniej przygotować (zmiękczyć) poprzez zanurzenie na 20-30 sekund w gorącej wodzie (nie należy korków gotować!).
Po zakorkowaniu, butelki powinny pozostać w pozycji pionowej na 24h (w tym czasie korki dopasują się do szyjek butelek) następnie moźna je przenieść do piwnicy i ułożyć poziomo (tak by korek był zamoczony).
KOREK jest jednym z najlepszych surowców roślinnych stworzonych przez naturę. Pozyskuje się go z kory dębu korkowego uprawianego w krajach strefy śródziemnomorskiej. Kora korkowa odznacza się lekkością, niską gęstością, elastycznością, izoluje od upału, dźwięków, drgań i elektryczności.
85% objętości komórkowej korka stanowi gaz, który zapewnia mu wyjątkową elastyczność, pozwalając zmniejszyć jego objętość w trakcie sprężania i szybko ją odzyskać, gdy proces ten ustanie.
Kora z drzewa korkowego jest odporna na różne procesy destrukcyjne, nie podlega procesom gnicia, nie przepuszcza płynów i gazów. Żaden inny produkt, ani naturalny ani sztuczny, nie dorównuje jej właściwościami. Dlatego właśnie jest jedynym materiałem do produkcji korków do butelek, a jej rola w przemyśle winiarskim jest nieoceniona. Naturalny korek, bez toksycznych składników, bez zapachu i smaku zapewnia trwałość win oraz ich prawidłowe dojrzewanie i starzenie się, szczególnie w okresie mniej lub bardziej przedłużonego odpoczynku w butelkach, kiedy rozwija się ich bukiet, walory zapachowo smakowe.