Indukcja to najnowocześniejszy, najszybszy, najbardziej oszczędny, a przy tym najbezpieczniejszy sposób gotowania.
Oferuje nieznany dotąd komfort obsługi: precyzyjne sterowanie temperaturą, szybkość i niezwykłą łatwość utrzymania
w czystości. Indukcja to także inwestycja na lata – ponieważ na płycie nic się nie przypala, przez wiele lat będzie prezentować
się idealnie.
Oszczędnie:
W gotowaniu indukcyjnym ciepło wytwarzane jest na zasadzie indukcji elektromagnetycznej.
Po postawieniu na włączonym
polu garnka ze stali ferromagnetycznej,
czyli takiej, która przyciąga magnes, pole magnetyczne odpowiedniej strefy
grzewczej wprawia dno naczynia w mikrodrgania, wytwarzając ciepło.
Płyta nie nagrzewa się, a ciepło powstaje jedynie
w dnie naczynia, automatycznie dopasowując się do jego kształtu. Dzięki temu gotowanie indukcyjne jest dużo
bardziej energooszczędne.
Błyskawiczne ogrzewanie dzięki technice indukcyjnej
Bez fazy nagrzewania wstępnego - oszczędza czas i prąd
Informacje ogólne:
Ceramiczna powierzchnia
Łatwe sterowanie
Wybór temperatury ok. od. 60 ° C do 220 ° C
Funkcja timera: 1 - 180 minut w odstępach 1-minutowych
Bezpieczna w eksploatacji ze względu na automatyczne wykrywanie garków
Automatyczne zabezpieczenie przed przegrzaniem
Wymiary 60 x 316 x 344 mm
Połączenie 230 V, 50 Hz
Moc 2000 Watt
Waga 2,4 kg
Kolor czarny