Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wyrób masła produkcja przygotowanie

02-02-2014, 19:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 3913037365
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 3   
Koniec: 02-02-2014 19:05:18

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Wyrób masła
Autor B. Staniewski
Wydawca Oficyna Wydawnicza „Hoża”
Rok wydania 1997
Liczba stron 174
Wymiary 115x165mm
Okładka miękka
Seria Biblioteczka Majstra Mleczarskiego
ISBN 83[zasłonięte]85038-2

Spis treści

Wstęp

l. Wprowadzenie

1. Charakterystyka chemicznych, fizycznych oraz smakowo-zapachowych cech masła

2. Charakterystyka produktów masłopodobnych

II. Proces produkcji masła i wyrobów masłopodobnych

1. Surowiec

2. Wirowanie mleka - otrzymywanie śmietanki

Charakterystyka procesu wirowania

Czynniki wpływające na efektywność procesu wirowania

3. Charakterystyka produktów wirowania mleka

Charakterystyka śmietanki i jej wady

Mleko odtłuszczone

4. Przygotowanie śmietanki (śmietany) do zmaślania

Pasteryzacja śmietanki

Odgazowywanie śmietanki

Dojrzewanie fizyczne śmietanki

Cel i przebieg procesu

Stosowane systemy warunków temperaturowej

obróbki śmietanki w trakcie jej fizycznego dojrzewania

Dojrzewanie biologiczne śmietanki

Cel i przebieg procesu

Charakterystyka stosowanych zakwasów

Alternatywne metody zakwaszania i aromatyzowania plazmy masła

5. Nastawianie śmietanki (śmietany) na temperaturę

zmaślania

6. Charakterystyka procesu zmaślania

7. Zmaślanie metodą periodyczną

Przebieg procesu zmaślania oraz czynniki wpływające

na jego efektywność

Maślanka

Płukanie masła

Wygniatanie masła

Solenie masła

Formowanie i pakowanie masła

Dzienniki technologiczne produkcji masła metodą tradycyjną

Wydatek masła

Magazynowanie masła

8. Wyrób masła serwatkowego

9. Zmaślanie metodą ciągłą

Dzienniki technologiczne produkcji masła metodą ciągłą

Inne metody zmaślania ciągłego

10. Produkcja wyrobów masłopodobnych

tem_towaro
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!