Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WYPIEKI Mistrzowie europejskiej kuchni zapraszają

14-07-2012, 14:52
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 59 zł     
Użytkownik oicmoh
numer aukcji: 2447884213
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 14   
Koniec: 02-07-2012 21:34:08

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda z obwolutą
Rok wydania (xxxx): 2000
Język: polski
Forma: poradnik
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Od wydawcy:

Wykwintne torty i inne doskonale wypieki potrafią zawsze zachwycić swoim wyglądem i smakiem, bez względu na to, czy będą podawane na uroczystym przyjęciu, czy skromnej popołudniowej herbatce.

W książce tej europejscy mistrzowie cukiernictwa prezentują około 150 przepisów na słodkie specjały, które będą Państwo mogli wypróbować w swojej kuchni - zaznając rozkoszy ucztowania. Przepisy zawarte w tym zbiorze pochodzą od 16 mistrzów renomowanych cukierni z 8 krajów.

W serii Eurodelices powstała fascynująca panorama kultury kulinarnej Starego Kontynentu, do której nalezą najdelikatniejsze europejskie wypieki, czy to sacherowskie parfait z truskawkami, staroangielski pudding bożonarodzeniowy, czy ciasteczka "Amadeusza".

Cukiernicze kreacje - z Austrii, Włoch, Francji, Beneluksu, Hiszpanii, Szwajcarii, Wielkiej Brytanii i Niemiec - to gratka dla każdego podniebienia i na każdą okazję: od ciast lekkich i owocowych do kremowych i słodkich. Ulubione przepisy znajdą nie tyko miłośnicy imponujących tortów, także amatorzy niskokalorycznych słodyczy będą. usatysfakcjonowani.

Kto już spróbował wypieków Adolfa Andersena. Erica Baumanna, Michaela Nadella, Helmuta Lengauera j ich kolegów, ten może cieszyć się na ponowne z nimi spotkanie. Innych Czytelników ucieszą nowe pomysły.

Przepisy zebrane w tomie Eurodelices - Wypieki nie tylko inspirują do naśladowania, ale również pobudzają fantazje i wyobraźnię. Ilustracje, szczegółowo obrazujące poszczególne etapy pracy, wyczerpujące instrukcje oraz cenne wskazówki do poszczególnych przepisów już wkrótce pomogą Państwu stać się zamiłowanymi cukiernikami amatorami.

Powodzenia!


stron 305

wyd.
Wydawnictwo Konemann
Koln 2000 r.
ISBN 83-8[zasłonięte]290-69-1

twarda okładka

stan:
bardzo dobry -

uwaga:
lekkie otarcia brzegów papierowaej obwoluty
sama książka w stanie bardzo dobrym

wymiary książki:
24 x 30,5 cm.