SUPER PROMOCJA
Wypiekacz SEVERIN BM3992
11 programów pieczenia, opóźniony start
to tylko niektóre funkcje tego urządzenia
Jak działa wypiekacz do chleba:
1. Wrzucasz składniki do misy wypiekacza
2. Wybierasz program i włączasz urządzenie
3. Wyjmujesz gotowy, pachnący chleb
Opis: - Termoizolująca obudowa - 2 mieszadła - Pokrywa z wizjerem - Wyjmowana, pokryta powłoką nieprzywierającą forma do pieczenia - 2 dodatkowe formy do pieczenia małych bochenków chleba - Automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenia chleba
- OPÓŹNIONY START - Możliwość programowania wypieku z max. 13-godzinnym wyprzedzeniem - 11 programów do pieczenia rożnego rodzaju chleba, pełnoziarnistego, ciasta drożdżowego, pieczywa, ciasta na bułki i pizzę - Przycisk wyboru programu - Osobny przycisk wyboru 3 stopni przybrązowienia - Automatyczne podtrzymanie temperatury upieczonego ciasta przez 1 godzinę po upieczeniu - 7 minutowa funkcja zapamiętywania w przypadku braku zasilania - Sygnał dźwiękowy wskazujący moment dosypania dodatkowych składników - Pojemność dużej formy 3,8l (waga bochenka chleba ok.[zasłonięte]750-16g) - Pojemność małej formy każda 1,35l (waga każdego bochenka chleba ok. 500g) - Łatwy w obsłudze panel ze wskaźnikiem LED - Miarka i pojemnik zapewniające odpowiednie dozowanie składników - Receptury wypieków - Kolor biały
Dane techniczne: - Moc ok. 860W - Napięcie 230V 50Hz
Wymiary:
- szerokość - 39,5 cm
- głębokość - 27,5 cm
- wysokość - 31,5 cm
Panel sterujący
Łatwy w obsłudze panel sterujący i czytelny wyświetlacz sprawi,
iż pieczenie chleba staje się prostą czynnością.
- Wyświetlacz - Włącznik, Wyłącznik - Zegar (+) (-) - Program 1 ... 11 - Przycisk wyboru przybrązowienia skórki - Wybór wagi bochenka .
.
.
ETAP I
Rodzaj chleba, jego wielkość i smak, zależą od nas.
Jeśli mamy ochotę na chleb żytni, kukurydziany czy pieczywo razowe nic prostszego.
Wystarczy wrzucić składniki, włączyć odpowiedni program i pozostaje już tylko czekać na przepyszny bochenek chleba według naszej receptury.
.
W instrukcji opisie znajdziesz przepisy na:
- chleb biały / chleb francuski
- Chleb z rodzynkami
- Chleb cebulowy
- Chleb razowy
- Chleb pszenno-żytni
- Ciasto na pizzę
- Dżem, marmolada
.
.
ETAP II
Wybierasz program i włączasz urządzenie
Automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenie chleba.
.
.
.
ETAP III
Wyjmujesz gotowy, pachnący chleb.
Automatyczna funkcja podgrzewania po zakończeniu procesu pieczenia -
dzięki tej funkcji podtrzymasz temperaturę upieczonego chleba
przez 1 godzinę po upieczeniu
.
.
.
Funkcje programów
1. Standardowy - przeznaczony do wypiekania chleba z dużą zawartością mąki pszennej
2. Chleb biały - do jasnego pieczywa
3. Chleb razowy - w tym programie wydłużona jest faza wyrastania i pieczenia,ponieważ ciasto z wysoką zawartością żyta lub mąki razowej wyrasta słabiej niż z mąki pszennej
4. Ciasto drożdżowe - krótki etap wypiekania ponieważ ciasto drożdżowe szybciej się zarumienia
5. Program ekstra krótki - bochenki będą nieco mniejsze i bardziej spoiste
6. Wypiek bezglutenowy
7. Ciasto - w tym programie nie występuje faza pieczenia. Po zakończeniu tego programu, przygotowane ciasto np. na pizzę można wyjąć i upiec w standardowym piekarniku
8. Ciasto na makaron
9. Kanapka - do wypiekania pieczywa kanapkowego o lekkiej strukturze i cienkiej skórce
10. Dżem, marmolada
11. Pieczenie - odpowiedni do wypieczenia ciasta
.
.
3 formy do pieczena
- Pojemność dużej formy 3,8l (waga bochenka chleba ok.[zasłonięte]750-16g) - Pojemność małej formy każda 1,35l (waga każdego bochenka chleba ok. 500g)
.
.
Gwarancja Severin "door to door" Wszystkie produkty marki Severin objęte są 2 letnią gwarancją. W razie awarii uszkodzony sprzęt firmy Severin wysyła się na adres: Serv-Serwis Sp. z o.o. Reklamacje wysyłane są na koszt serwisu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS. W ramach gwarancji klient nie ponosi żadnych kosztów związanych z wysyłką sprzętu do serwisu. Naprawiony sprzęt wraca do klienta także za pośrednictwem firmy kurierskiej. Podstawą gwarancji jest dowód zakupu.
|