| SUPER PROMOCJA
Wypiekacz SEVERIN BM3992
11 programów pieczenia, opóźniony start
to tylko niektóre funkcje tego urządzenia
Jak działa wypiekacz do chleba:
1. Wrzucasz składniki do misy wypiekacza
2. Wybierasz program i włączasz urządzenie
3. Wyjmujesz gotowy, pachnący chleb
Opis:
- Termoizolująca obudowa
- 2 mieszadła
- Pokrywa z wizjerem
- Wyjmowana, pokryta powłoką nieprzywierającą forma do pieczenia
- 2 dodatkowe formy do pieczenia małych bochenków chleba
- Automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenia chleba
- OPÓŹNIONY START - Możliwość programowania wypieku z max. 13-godzinnym wyprzedzeniem
- 11 programów do pieczenia rożnego rodzaju chleba, pełnoziarnistego, ciasta drożdżowego, pieczywa, ciasta na bułki i pizzę
- Przycisk wyboru programu
- Osobny przycisk wyboru 3 stopni przybrązowienia
- Automatyczne podtrzymanie temperatury upieczonego ciasta przez 1 godzinę po upieczeniu
- 7 minutowa funkcja zapamiętywania w przypadku braku zasilania
- Sygnał dźwiękowy wskazujący moment dosypania dodatkowych składników
- Pojemność dużej formy 3,8l (waga bochenka chleba ok.[zasłonięte]750-16g)
- Pojemność małej formy każda 1,35l (waga każdego bochenka chleba ok. 500g)
- Łatwy w obsłudze panel ze wskaźnikiem LED
- Miarka i pojemnik zapewniające odpowiednie dozowanie składników
- Receptury wypieków
- Kolor biały
Dane techniczne:
- Moc ok. 860W
- Napięcie 230V 50Hz
Wymiary:
- szerokość - 39,5 cm
- głębokość - 27,5 cm
- wysokość - 31,5 cm
Panel sterujący
Łatwy w obsłudze panel sterujący i czytelny wyświetlacz sprawi,
iż pieczenie chleba staje się prostą czynnością.
- Wyświetlacz
- Włącznik, Wyłącznik
- Zegar (+) (-)
- Program 1 ... 11
- Przycisk wyboru przybrązowienia skórki
- Wybór wagi bochenka
ETAP I
Rodzaj chleba, jego wielkość i smak, zależą od nas.
Jeśli mamy ochotę na chleb żytni, kukurydziany czy pieczywo razowe nic prostszego.
Wystarczy wrzucić składniki, włączyć odpowiedni program i pozostaje już tylko czekać na przepyszny bochenek chleba według naszej receptury.
W instrukcji opisie znajdziesz przepisy na:
- chleb biały / chleb francuski
- Chleb z rodzynkami
- Chleb cebulowy
- Chleb razowy
- Chleb pszenno-żytni
- Ciasto na pizzę
- Dżem, marmolada
ETAP II
Wybierasz program i włączasz urządzenie
Automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenie chleba.
ETAP III
Wyjmujesz gotowy, pachnący chleb.
Automatyczna funkcja podgrzewania po zakończeniu procesu pieczenia -
dzięki tej funkcji podtrzymasz temperaturę upieczonego chleba
przez 1 godzinę po upieczeniu
Funkcje programów
1. Standardowy - przeznaczony do wypiekania chleba z dużą zawartością mąki pszennej
2. Chleb biały - do jasnego pieczywa
3. Chleb razowy - w tym programie wydłużona jest faza wyrastania i pieczenia,ponieważ ciasto z wysoką zawartością żyta lub mąki razowej wyrasta słabiej niż z mąki pszennej
4. Ciasto drożdżowe - krótki etap wypiekania ponieważ ciasto drożdżowe szybciej się zarumienia
5. Program ekstra krótki - bochenki będą nieco mniejsze i bardziej spoiste
6. Wypiek bezglutenowy
7. Ciasto - w tym programie nie występuje faza pieczenia. Po zakończeniu tego programu, przygotowane ciasto np. na pizzę można wyjąć i upiec w standardowym piekarniku
8. Ciasto na makaron
9. Kanapka - do wypiekania pieczywa kanapkowego o lekkiej strukturze i cienkiej skórce
10. Dżem, marmolada
11. Pieczenie - odpowiedni do wypieczenia ciasta
3 formy do pieczena
- Pojemność dużej formy 3,8l (waga bochenka chleba ok.[zasłonięte]750-16g)
- Pojemność małej formy każda 1,35l (waga każdego bochenka chleba ok. 500g)
.
.
Gwarancja Severin "door to door"
Wszystkie produkty marki Severin objęte są 2 letnią gwarancją. W razie awarii uszkodzony sprzęt firmy Severin wysyła się na adres: Serv-Serwis Sp. z o.o.
Reklamacje wysyłane są na koszt serwisu za pośrednictwem firmy kurierskiej UPS.
W ramach gwarancji klient nie ponosi żadnych kosztów związanych z wysyłką sprzętu do serwisu. Naprawiony sprzęt wraca do klienta także za pośrednictwem firmy kurierskiej. Podstawą gwarancji jest dowód zakupu.
|