Rewelacyjne urządzenie do pieczenia chleba. Dzięki niemu można przygotowywać mieszanki gotowego chleba, ugniatać ciasta (np. makaron lub bułeczki), piec ciasta i słodkie chleby, a nawet gotować marmoladę. Cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się w zajmującym mało miejsca pojemniku. Przygotowany w domu chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących. Jeżeli złożony zostanie jednak w czystym i szczelnym pojemniku w lodówce, przechowywać go będzie można nawet od 5 do 7 dni. Urządzenie posiada aż dwanaście programów do pieczenia.
Opis produktu
• duży solidny automat do pieczenia chleba marki First
• wysoka jakość oferowana przez doświadczoną firmę
• termoizolująca obudowa
• 2 lata gwarancji
• możliwość programowania wypieku z kilku godzinnym wyprzedzeniem
• 12 programów do pieczenia chleba normalnego, pełnoziarnistego, do przygotowania ciasta na bułki, ciastka, pizzę
• przeznaczony do wypieku chleba o wadze[zasłonięte]750-12g
• automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenie chleba
• wyjmowana, pokryta powłoką nieprzywierającą forma do pieczenia
• zastosowane dwa mieszadła dla efektywnego wyrabiania ciasta
• pokrywa górna z okienkiem podglądu
• elektronicznie sterowany
• łatwy w obsłudze panel sterujący
• czytelny wyświetlacz LCD
• przycisk wyboru programu
• przycisk wyboru wielkości chleba
• osobny przycisk do ustawienia 3 stopni przybrązowienia skórki
• automatyczna funkcja podtrzymania temperatury przez 1 godzinę po zakończeniu procesu pieczenia
• dołączone cenne porady
• możliwość stosowania mąki bezglutenowej i specjalnych mieszanek mąki przeznaczonych dla alergików
• możliwość wyrobu dżemu, marmolady
• forma do pieczenia z wygodnym uchwytem ułatwiającym wyciąganie
• duża, optymalnie dobrana moc 850W
• zasilanie 230V/50Hz
zestaw zawiera
• fabrycznie nowy automat do chleba FA5152 zapakowany w oryginalnym opakowaniu
• zestaw akcesoriów wyszczególnionych w opisie
• instrukcja w języku polskim
• karta gwarancyjna
• faktura lub paragon z kasy fiskalnej (do wyboru)
• całość odpowiednio zapakowana i zabezpieczona na czas transportu
gwarancja 24 miesiące
Łącznie z produktem wysyłana jest karta gwarancyjna wystawiana w dniu wysyłki z paragonem z kasy fiskalnej lub fakturą VAT. W razie awarii, wystawione przez naszą firmę dokumenty uprawniają do bezpłatnej naprawy gwarancyjnej.
wygodne użytkowanie
Dodatkowo automat do pieczenia chleba wyposażony jest w zdejmowany pojemnik, pokryty specjalną powłoką antyadhezyjną, do której nie przywierają przygotowywane produkty. Urządzenie posiada również możliwość ustawienia stopnia przybrązowienia skórki oraz wielkości bochenka. Wszelkie dane dotyczące przygotowywania danych produktów można odczytać na dużym i czytelnym wyświetlaczu LCD. Znajdujące się na pokrywce okienko, umożliwia podglądanie przygotowywanych produktów. Przejrzysty panel kontrolny ułatwia obsługę urządzenia.
do automatu dołączona jest szczegółowa instrukcja w języku polskim oraz porady ułatwiające pieczenie początkującym użytkownikom
1. wsypujemy potrzebne składniki, uzależnione od rodzaju pieczywa
2. ustawiamy odpowiedni program
3. automatyczne ugniatanie, rośnięcie i pieczenie pieczywa
4. wyciągamy gotowy chleb
skrócony opis programów pieczenia
1 – Standardowy, podstawowy
Przeznaczony do chlebów białych oraz mieszanych, składających się głównie z mąki pszennej lub żytniej. Chleb ma zwartą konsystencję.
2 – Chleb biały/francuski
Do chlebów lekkich, upieczonych z drobnej mąki, normalnie taki chleb jest puszsty i ma chrupiącą skórkę.
3 – Razowy
Idealny do chlebów zrobionych z różnych rodzajów mąki, wymagający dłuższego ugniatania i wzrastania ( m. razowa, żytnia).
4 – Słodki
Do chleba z dodatkami np. sokami owocowymi, wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi owocami, czekoladą itp.
5– Super szybki
Szybki proces ugniatania, rośnięcia i pieczenia. powstaje w ten sposób twardy chleb.
6 – Ciasto
Do przygotowania ciasta drożdżowego na bułeczki, pizze lub precle.
7 – Ciasto na makaron
Do przygotowania ciasta na makaron.
8 – Maślanka
Do chlebów zrobionych na bazie maślanki lub jogurtu.
9 – Bezglutenowy
Do chlebów zrobionych z mąki bezglutenowej, lub mieszanek do pieczenia.
10 – Ciasto
Ugniatanie rośnięcie i pieczenie , na basie sody spożywczej lub proszku do pieczenia.
11 – Pieczenie
Do dodatkowego pieczenia chleba, który jest zbyt lekki, lub niewystarczająco upieczony.
12 – Dżem
Do wyrobu dżemu.