WYPIEKACZ DO CHLEBA MARKI ZEPHYR 800 W
Nowoczesne, innowacyjne urządzenie do pieczenia chleba dla osób ceniących zdrowie i smak .
Idealne urządzenie wielofunkcyjne do przygotowywania chleba,ugniatania ciast, pizzy, makaronów, wypiekania ciast, bułeczek, pieczywa a nawet do przygotowywania marmolady.
Cały proces, tzn. ugniatanie, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się w nieprzywierającym pojemniku zajmującym mało miejsca.
Przygotowany własnoręcznie w domu chleb nie zawiera sztucznych środków konserwujących.
Wypieczone pieczywo, przechowywane w czystym i szczelnym pojemniku w lodówce zachowa świeżość nawet do 7 dni.
Wyposażenie i funkcje:
- instrukcja w języku polskim
- 30 przepisów na przyrządzanie chleba, ciast, dżemu
- dwa mieszadła, uchwyt do wyjmowania
- 12 programów
- duży i czytelny wyświetlacz LCD - pokazuje wybraną wagę, stopień zarumienienia, numer programu, czas do pozostały do końca, ostrzeżenia o temperaturze.
- zdejmowany pojemnik na chleb
- możliwość wyboru wielkości bochenka ( 950g lub 1150g )
- powłoka zapobiegająca przywieraniu
- timer -13 godz opóźnienia wypieku
- 60 minutowa funkcja podtrzymywania temperatury
- możliwość doboru koloru skórki - jasny, ciemny, średni
- obudowa nienagrzewająca się
- pokrywa górna z okienkiem podglądu
- pojemnik z miarką
- wymiary: długość: 42 cm, szerokość: 25 cm, wysokość: 26 cm
- moc: 800W
- zasilenie: 220-240V, 50 Hz
Urządzenie posiada dwanaście programów do pieczenia:
1. Podstawowy – do chlebów białych oraz mieszanych, składających się głównie z mąki pszennej lub żytniej. Chleb ma zwartą konsystencję.
2. Francuski - do chlebów lekkich, upieczonych z drobnej mąki, normalnie taki chleb jest puszysty i ma chrupiącą skórkę.
3. Razowy - do chlebów zrobionych z różnych rodzajów mąki, wymagający dłuższego ugniatania i wzrastania (razowa, żytnia).
4. Słodki - do chleba z dodatkami np. sokami owocowymi, wiórkami kokosowymi, rodzynkami, suszonymi owocami, czekoladą itp.
5. Super szybki - szybki proces ugniatania, rośnięcia i pieczenia. powstaje w ten sposób twardy chleb.
6. Ciasto - do przygotowania ciasta drożdżowego na bułeczki, pizze lub precle.
7. Ciasto na makaron - do przygotowania ciasta na makaron.
8. Maślanka - do chlebów zrobionych na bazie maślanki lub jogurtu.
9. Bezglutenowy - do chlebów zrobionych z mąki bezglutenowej, lub mieszanek do pieczenia.
10. Ciasto - ugniatanie, rośnięcie i pieczenie, na basie sody spożywczej lub proszku do pieczenia.
11. Pieczenie - do dodatkowego pieczenia chleba, który jest zbyt lekki, lub niewystarczająco upieczony.
12. Dżem - do wyrobu dżemu.
Produkt nowy, oryginalnie zapakowany
Na nasze produkty udzielamy 24 miesięcznej gwarancji.
Przed zakupem, prosimy o zapoznaniem się z regulaminem. Zawarliśmy tam dużo ważnych informacji, dotyczących transakcji.
Sprawdź Nasze Pozostałe Aukcje