|
Wylecz
cukrzycę Rewolucyjny program żywieniowy zapobiegający
chorobie i cofający jej skutki Fuhrman Joel
Wydawnictwo: Vital
ISBN:
978-83-[zasłonięte]-7825-9 Format: 14.5x20.5cm Liczba
stron: 350 Oprawa: Miękka Wydanie: 1, 2014
r.
W przeciwieństwie do
obiegowej opinii, cukrzyca nie jest chorobą nieuleczalną.
Nie musi także skracać życia, ani skutkować wysokim
ciśnieniem krwi, chorobami serca, niewydolnością nerek,
ślepotą czy innymi zagrażającymi życiu dolegliwościami. Tak
naprawdę większość chorych na nią może w bardzo prosty sposób
całkowicie odzyskać zdrowie i przestać przyjmować
leki. Autor, opierając się na swoim wieloletnim
doświadczeniu, pokazuje, jak zapobiegać, a także leczyć
cukrzycę oraz towarzyszące jej dolegliwości, jednocześnie
pozbywając się zbędnych kilogramów. A wszystko dzięki diecie
bogatej w składniki odżywcze aktywujące samouzdrawiające
mechanizmy ludzkiego ciała. Doktor Fuhrman – dyplomowany
lekarz medycyny, specjalista w dziedzinie żywienia i dietetyki
oraz autor bestselleru „Superodporność” – prezentuje prosty
plan, którego podstawą są pyszne, zdrowe posiłki. Zaczyna on
działać już pierwszego dnia od jego zastosowania i natychmiast
otwiera przed Tobą drogę ku długiemu, dobremu i wolnemu od
chorób życiu. Wyjaśnia, jak wyeliminować skoki cukru,
ograniczyć ilość przyjmowanej insuliny lub nawet w ogóle ją
odstwić, uzyskać prawidłową, stabilną wagę ciała oraz uniknąć
problemów zdrowotnych. Prezentowany w książce program jest
skuteczny zarówno w przypadku cukrzycy typu 1 jak i typu 2,
czego dowodem jest ponad dziesięć tysięcy pacjentów doktora
Fuhrmana wyleczonych w przeciągu jego dwudziestoletniej
praktyki lekarskiej. Nastał kres cukrzycy!
Co jeść przy
cukrzycy Przepisy na wyśmienite i zdrowe potrawy Rusin
Wiesława Wydawnictwo: Dragon
ISBN: 978-83-[zasłonięte]-5957-1 Format:
16.5x24.0cm Liczba stron: 96 Oprawa:
Miękka Wydanie: 1, 2013 r.
Przepisy zawarte w tej książce czerpią z
bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni
europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich. Zostały ułożone
według pór roku i skomponowane w taki sposób, by potrawy nie
tylko odżywiały, ale też pozostawały w harmonii ze
zmieniającym się zapotrzebowaniem termicznym ciała. W ramach
danej kategorii posiłków (np. śniadań) proponujemy kilka
wariantów, biorąc pod uwagę zapotrzebowanie na poszczególne
składniki pokarmowe. Zatroszczyliśmy się, aby komponować
posiłki z użyciem „superpokarmów”, wspomagających leczenie
cukrzycy.
Choroba nie musi skazywać diabetyka na
rodzinną alienację kulinarną – przeciwnie – może stać się
bodźcem dla prozdrowotnego odżywiania dla całej rodziny.
Niniejsza książka pokazuje, że odżywianie dla zdrowia może być
proste i niedrogie, a dania – smakowite, różnorodne i
kolorowe.
|