Odbiorcy:
- miłośnicy wszelkich
deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je
samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego
upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
-
zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania
puszystych deserów i ich
najważniejszych składnikach,
będących podstawą kulinarnego sukcesu
- proponowane
przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle
efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że
książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć
oddania się kulinarnym przyjemnościom
Słodkie
chwile Drożdżówki ciasteczka i
naleśniki
Wydawnictwo: Jedność
ISBN:
[zasłonięte]978-8360-800-6
Tłumaczenie: Pająk
Zofia
Format: 19.5x19.5cm
Liczba stron:
96
Oprawa: Twarda
Wydanie: 2013
r.
Rogaliki, naleśniki,
ciasteczka.
Od klasycznych biszkoptów po
przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników
po
wyśmienite pączki z konfiturą morelową – wszystkie
przepisy i tajniki dotyczące
przygotowania ciastek, które
można podać i na śniadanie, i na podwieczorek.
Książka
zawiera też krótki kurs ciastkarstwa z praktycznymi
poradami i podstawowymi
technikami
cukierniczymi.
Herbatniki z miodem i
sezamem
Rogaliki z kremem anyżowym
Naleśniki
suzette
Granita
kawowa
Zaletti
Naleśniki kasztanowe z
ricottą
Odbiorcy:
- miłośnicy słodkich
przekąsek, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je
samodzielnie
- osoby szukające niezobowiązującego
upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę
książkę:
- zawiera podstawowe informacje o rodzajach ciast
używanych do przygotowania ciastek, rogalików, drożdżówek,
naleśników
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie
ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie
edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia
rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym
przyjemnościom.