Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WYDAJNY GENERATOR OZONU 400 mg/h, OZONATOR

22-07-2014, 23:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 359 zł     
Użytkownik mdh-system_pl
numer aukcji: 4406571487
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 6   
Koniec: 22-07-2014 22:49:07

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowa strona

MDH-SYSTEM

ul. Bajkowa 5

20-802 Lublin

tel/fax 081-[zasłonięte]6285

kom. 693-[zasłonięte]-235

e mail:

[zasłonięte]@mdh-system.pl

Gadu-Gadu

SKYPE: mdh-system

Skype Me™!

Sprzęt nowy.

Gwarancja pisemna

12 miesięcy.

Do każdego zakupionego przedmiotu wystawiamy paragon fiskalny lub FVAT.

 

GENERATOR OZONU

Wydajność 400mg/l, żywotność >4000godz.


Generator ozonu produkuje ozon, nazywany aktywnym tlenem o symbolu 03 i różni się od zwykłego tlenu tym, że tlen ma trwałą postać 02. Okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi w powietrzu od 40 minut do 30 minut, a w wodzie od 30 min do kilku minut. W ten sposób po 2 godzinach wyprodukowany ozon prawie w całości powraca do naturalnego tlenu, a w tym czasie pełni funkcje silnego sterylizatora i utleniacza. Ozon działa bakteriobójczo, usuwa lub ogranicza bakterie wirusy, grzyby, pleśnie, pestycydy, fungicydy, roztocza, pyły i pyłki alergiczne w powietrzu i wodzie, oraz jako gaz dociera zarówno do produktów żywnościowych jak i do wszelkich przedmiotów w pomieszczeniu ozonowanym. Jako jeden z najsilniejszych utleniaczy usuwa wszelkie zapachy pochodzenia organicznego i nieorganicznego w tym tytoniowe, od zwierząt i ptaków, pożarowe, popowodziowe i inne. W większych stężeniach zabija insekty i gryzonie których żaden inny środek nie jest w stanie całkowicie wyeliminować. Ozon nie maskuje zapachów lecz je usuwa..

Ozon doskonale rozpuszcza się w wodzie, dotleniając ją i usuwając z niej wszelkie zanieczyszczenia i wtrącenie typu chlor, żelazo, wapń, glony itp. Kąpiel w ozonowanej wodzie działa korzystnie na likwidację schorzeń skórnych typu grzybice i inne. Ozonator zaopatrzony jest w dwie rurki i trzy dyfuzory umożliwiające ozonowanie wody zarówno dla celów spożywczych i oczyszczających produkty w kuchni jak i pielęgnacji ciała w łazience.

Ozon posiada mocno rozpoznawalny zapach (jak powietrze po burzy) już w bardzo małych, wielokrotnie mniejszych od dopuszczalnych stężeniach co sprawia, że praca z ozonem jest bezpieczna. pod warunkiem, że obsługuje się go wg niniejszej instrukcji.

Dane techniczne

Ozonator typ

1.Napięcie zasilania 220-240 V/50Hz

2.Znamionowa moc pobierania < 20W

3.Znamionowa wydajność ozonu 400 mg/h

4.Wydajność pompy 3,5 l/min

5.Poziom hałasu < 35dB

6.Żywotność >4000 godz.

7.Waga brutto 1,2 kg

8.Obsługiwane powierzchnie 10÷40 m²

9.Wymiary 27x19x7,5cm

10.Programowany czas pracy 1÷60 min

11. Zalecany maksymalny czas pracy 60 min.

12.Rodzaj pracy S2-60 min

13.Środowisko pracy: wewnątrz dobrze wentylowanych pomieszczeń bez gazów

powodujących korozję


Charakterystyka - Praktyczne zastosowania

Oddziaływanie ozonu :

- Poprzez silne utlenianie działa bakteriobójczo, wirusobójczo i grzybobójczo

- Poprzez natlenianie poprawia metabolizm i odżywianie tkanek

- Aktywizuje system odpornościowy

- Usuwa organiczne i nieorganiczne zapachy z pomieszczeń

Ozon nie maskuje zapachów lecz je usuwa!

Nawet niewielkie stężenia ozonu zmniejszają lub usuwają:

- Odór papierosowy oraz inne zapachy organiczne i nieorganiczne

- Grzyby tworzące pleśnie np. na ścianach, zapachy stęchlizny, choroby skóry, jamy ustnej. Eliminując również zarodniki grzybów skutki działania są długotrwałe.

- Roztocza - powodujące alergie ataki astmy, wyczerpanie organizmu

- Drobno ustroje powodujące zakażenia bakteryjne, stany zapalne, choroby bakteryjne, gnicie żywności itp.

- Pestycydy, fungicydy, azotany, oraz pleśnie i grzyby z warzyw i owoców

- Hormony, anaboliki i inne zanieczyszczenia w mięsie, drobiu, owocach morza



Oddziaływanie jonów ujemnych:

- wytrącają alergeny, pyłki kwiatowe, roślinne i roztocza

- jonizują ujemnie prozdrowotnie powietrze

- wytrącają kurze, pyły i pyłki z pomieszczeń domowych, biurowych, handlowych itp.

- wytrącają pyłki i alergeny od ptaków i zwierząt domowych

Ozon 03 jest gazem nietrwałym. Okres połowicznego rozpadu nie przekracza 40 min. w czystym powietrzu i przy temperaturze 20ºC, a w zanieczyszczonym wynosi praktycznie około 30 min. Dla wody okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi od 30 min przy temperaturze 20ºC do kilku min. przy 50ºC. Praktycznie po ok. 2 godz. ozon przechodzi całkowicie w normalny tlen O2. Dlatego generatory ozonu o wydajności do 500 mg 03/godz są bezpieczne w stosowaniu. Dopuszczalne maksymalne stężenie ozonu ( MCW) dla 8 godz./ dobę i 40 godz/tydzień wynosi 200μg/m³ (0,2 μg /m³) lub w wartościach względnych 0,1ppm (100ppb). Zalecany poziom docelowy to 120μg/m³(0,12μg/m³) lub 0,06 ppm. Ozon jest jednym z najskuteczniejszym środków dezynfekujących. Działanie bakteriobójcze wykazuje już w stężeniu około 13μg/dcm³ . Działanie bakteriobójcze ozonu jest 50 razy skuteczniejsze i 3 tysiące razy szybsze niż chlor.

Praktyczne zastosowania:

1. Usuwanie bakterii, wirusów, pleśni, grzybów, fungicydów, pestycydów i azotanów z owoców i warzyw w celu ich oczyszczenia i przedłużenia świeżości i trwałości. Warzywa i owoce

– maksymalny ładunek do 10 kg włożyć do plastikowego lub szklanego naczynia i zalać wodą do całkowitego zanurzenia. Umieścić w wodzie rurkę z dyfuzorem ozonatora. Włączyć ozonator na 10 min. Po zakończeniu ozonowania owoce lub warzywa pozostawić w wodzie do 10 min. poczym odlać wodę z naczynia. Warzywa i owoce mogą podlegać dalszej obróbce spożywczej. Owoce i warzywa można również ozonować zwłaszcza owoce miękkie maliny, truskawki w powietrzu umieszczając je luzem w pojemniczkach w foliowych woreczkach strunowych wprowadzając rurkę dyfuzora do torebki i zamykając ją. Czas ozonowania 10 min. Przed spożyciem odczekać 20 min.

2. Odkażanie i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj w celu usunięcia zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów, antybiotyków itp. Ładunek do 5 kg umieścić w naczyniu jak w punkcie 1 zalać wodą ozonować 10 min. Wylać wodę osuszyć na sicie lub durszlaku. Produkty można przyrządzać bezpośrednio do spożycia lub przechowywać w lodówce czy zamrażarce.

3. Ryby, owoce morza- ozonowanie jak mięsa, ale czas ozonowania 10min.

4. Ozonowanie ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych. Umyć w wodzie, umieścić w naczyniu zalać wodą. Włożyć rurkę z dyfuzorem ozonatora do naczynia ozonować 10 min. Gotować w wodzie na którą działał ozon. Tak ugotowane produkty będą dużo smaczniejsze i zdecydowanie dużo zdrowsze.

5. Dezynfekcja zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do krojenia. Ozonujemy w wodzie 10 min.

6. Ozonowanie wody pitnej. Dyfuzor zanurzamy w plastikowej butli z wodą o pojemności do 10 litrów lub plastikowym wiaderku napełnionym wodą z kranu. Czas ozonowania 10 min. Skutecznie naozonujemy i dotlenimy wodę a jednocześnie oczyścimy ją z pozostałości chloru, bakterii, metali czy chloroformu. Tak przygotowaną wodę (po 20 min.) używamy do gotowania, picia, płukania i mycia zębów.

7. Kąpiel ozonowa. Działa korzystnie poprzez: dotlenie skóry, odprężenia organizmu, leczy cellit, choroby grzybowe skóry, trądzik. Usuwa nieprzyjemny zapach stóp i potu. Rurkę z dyfuzorem umieszczamy w napełnionej częściowo wodą wannie o temperaturze do 45ºC i ozonujemy przez 10 min

8. Ozonowanie pomieszczeń: pokoi, kuchni, łazienek, sanitariatów, garaży, piwnic itp.- skutecznie je dezynfekuje i usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, stęchlizny, zapach moczu, zwierząt domowych itp. Pomieszczenia do 16 m² ozonujemy dwa razy po 30 min. z przerwą półgodzinną po czym wietrzymy. Pomieszczenia do 30m² ozonujemy trzykrotnie po 30 min. z przerwami półgodzinnymi i wietrzymy. Ozonator lub wężyk ozonator umieszczamy w pomieszczeniu możliwie wysoko. Zaleca się aby w trakcie ozonowania włączony był nieduży wentylator mieszający powietrze. W czasie ozonowania i wietrzenia w pomieszczeniu zabrania się przebywać ludziom, zwierzętom i ptakom

9. Lodówki. Włożyć silikonową rurkę ozonatora do komory lodówki z produktami. Zamknąć drzwiczki. Ozonować dwa razy po 15 min. z przerwą 30 min. W ten sposób usuniemy wszelkie zapachy oraz grzyby, pleśnie, bakterie.

10.Szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem, pomieszczenia dla zwierząt. Umieścić rurkę ozonatora lub ozonator w obiekcie. Włączyć ozonator dwa razy po 15 min. z przerwą 30 min. wywietrzyć.

11.Samochody osobowe, środki transportu. Ozonowanie wnętrz samochodów jest jedynym skutecznym sposobem usunięcia z tapicerki wnętrza samochodu, układu klimatyzacji, bakterii, wirusów, zarodników pleśni i grzybów oraz zapachów. Ozonowanie powinno się przeprowadzać co najmniej dwa razy w roku, a w międzyczasie stosować dostępne u nas oczyszczacze powietrza zasilane z gniazdka zapalniczki. Ozonowanie przeprowadzamy w trzech cyklach po 30 min. z przerwami 15 min wprowadzając rurkę z ozonatorem przez lekko uchyloną szybę drzwi do wnętrza samochodu, oraz do wlotu powietrza i włączając wentylator samochodu na niski poziom obiegu wewnętrznego. Po zakończeniu ozonowania otworzyć drzwi samochodu i wywietrzyć.


Importer –dystrybutor informuje, że wyrób: ozonator GL3189A

spełnia wymagania dyrektyw unijnych co potwierdzają certyfikaty No: AT[zasłonięte]05049E z 25 maja 2005r. i dlatego oznakowany jest znakiem CE.


Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

  galeria zobacz takze