-
Łatwa w obsłudze i czyszczeniu:
Jeśli wyciskanie soku powoduje bałagan, nie będziesz tego robić. To zdecydowanie najważniejszy wymóg, bo im łatwiej obsługiwać i czyścić wyciskarkę soków, tym częściej będzie używana. Angel 5500 o wyjątkowej konstrukcji i niezwykłej sile wyciskania jest łatwa w obsłudze i czyszczeniu. Inteligentny zacisk z przodu i trzystopniowe rozkładanie czyni z niej najbardziej przyjazną użytkownikowi sokowirówkę w swojej klasie.
-
Antybakteryjne, podwójne świdry ze stali nierdzewnej:
Podwójne świdry są wykonane z nierdzewnej stali najwyższej jakości.
-
Cała konstrukcja ze stali nierdzewnej:
Żaden plastik, nylon, ani inne tworzywa sztuczne nie wejdą w kontakt z twoim jedzeniem! Najnowocześniejszy design ze stali nierdzewnej jest bardzo łatwy do utrzymania w czystości.
86 obrotów na minutę to idealna szybkość do przyrządzenia najwyższej jakości soków. Mniejsza prędkość oznacza małe utlenienie i temperaturę, co utrzymuje enzymy nietknięte. Angel 5500 ma najwolniejsze obroty spośród wyciskarek soków dwu wirnikowych na rynku, a stosowana metoda nie wymaga wysokiej szybkości, aby uzyskać gotowy produkt. A dodatkowo otrzymujemy lepszy sok i prawie suchą pulpę!
-
Mielenie o mocy 3 koni mechanicznych:
Doskonałe, podwójne świdry z nierdzewnej chirurgicznej stali mielą z siłą 3 koni mechanicznych, co pozwala siekać twarde tkanki roślinne i wyzwala z nich ukryte wartości odżywcze. Duża siła zgniotu pozwala szybko i łatwo wycisnąć sok z twardych, włóknistych owoców i warzyw. Będą Państwo cieszyć się ciemniejszym, bogatszym kolorem soku i słodszym pełniejszym smakiem.
-
2- stopniowy system podwójnych świdrów :
Stopień pierwszy stosuje skoncentrowany nacisk na owoc lub warzywo. Stopień drugi mieli i przeciera owoc lub warzywo tworząc suchszą pulpę i w rezultacie – więcej soku. Na zdjęciu dla porównania wałki wyciskarki Green Power i Angel.
-
System 3-stopniowych sitek:
System 3-stopniowych sitek filtruje i maksymalizuje wynik wyciskania, dając 3 razy więcej soku niż inne wyciskarki. Prostota: W Angeli 5500 nie ma potrzeby przerywać procesu wyciskania, aby zmienić sitka na odpowiednie do innego produktu. Pojedyncze sitko 3-stopniowe stosuje się do owoców i warzyw, nie ma potrzeby stosowania innych. Nie wymaga dostosowania do rodzaju pulpy: Wysokowydajny silnik zawsze zapewnia maksymalną siłę zgniotu i daje najwyższej jakości sok.
-
Nieprzerwane wyciskanie z automatycznym wyrzucaniem pulpy:
System podwójnych świdrów umożliwia nieprzerwane wyciskanie bez potrzeby wyłączania urządzenia w celu usunięcia pulpy. Pozostałości gromadzą się na końcu sokowirówki kiedy cały sok zostaje wyciśnięty.
Silnik z wyjątkowym systemem chłodzenia jest mniej obciążony, wydziela mniej ciepła, i jest bardziej wytrzymały.
-
Szeroki wybór możliwości wyciskania:
Wyciskarka Angel 5500 wyciśnie sok prawie ze wszystkiego, od marchewek i jabłek do kiełków pszenicy do igieł sosny. Wszechstronność: Poza tym można na niej przyrządzić pyszne mleko sojowe, tofu, pasztet, jedzenie dla niemowląt, mrożony sorbet owocowy, a nawet masło orzechowe!
-
Automatyczny czujnik przegrzewania i wentylator:
Urządzenie chroniące przed przegrzaniem oraz zapobiegający zapchaniu [ automatyczny model 7500 i 8500s ] bieg wsteczny zapewniają bezpieczną obsługę i spokojną głowę. Automatyczny termostat silnika zapobiega jego przegrzaniu dodatkowo super cichy wentylator zapobiega przegrzaniu silnika. Sześć urządzeń zabezpieczających: automatyczny czujnik ciepła, dodatkowy włącznik wahaczowy, wewnętrzna osłona wirnika, wzmocnienie panela włącznika, podwójna osłona silnika i głównego urządzenia, osłona sitka, powodują że urządzenie jest świetnie zabezpieczone.
Blokady spowodowane przeładowaniem lub zapchaniem mogą być łatwo zlikwidowane przyciskiem 'bieg wsteczny'.
Najwyższa precyzja 2-stopniowego system podwójnych świdrów wraz z wysokowydajnym silnikiem dają najlepsze możliwe rezultaty w wyciskaniu soku. Zobaczą Państwo różnicę porównując wyjątkowo suchą pulpę z pulpą z innych wyciskarek.
Dzięki metodzie powolnego wyciskania soki są wielokrotnie bogatsze w zawartość właściwych enzymów, minerałów oraz witamin niż soki z sokowirówek. Sok z wyciskarki jest nieutleniony i nie odwarstwia się sok od wody jak bywa zawsze przy soku z sokowirówki. Powolne obroty zapewniają że nie narusza się struktury komórkowej owoców i warzyw, eliminuje to proces utleniania i separacji.