Wyciskarka do soków
Hurom HU-500
(nowa seria HE model HE-DBE04)
Jesteśmy AUTORYZOWANYM SPRZEDAWCĄ
marki HUROM Polska
Oferujemy produkty tylko najwyższej jakości
Zamówienia realizujemy błyskawicznie
Produkt dostępny w 3 kolorach
NA TEJ AUKCJI KUPUJESZ HU 500 W KOLORZE BIAŁYM
NA INNYCH NASZYCH AUKCJACH POZOSTAŁE KOLORY
Hurom HU500 to najnowszy model marki Hurom z serii HE . Sito oraz wałek ślimakowy wyciskarki wykonany jest z GE ULTEMU. Wyciskarki soku Hurom doskonale radzą sobie z wyciskaniem wszelkiego rodzaju owoców, warzyw (miękkich, twardych oraz liściastych) oraz traw (np. trawa pszeniczna). W najnowszym modelu producent wprowadzi kilka ulepszeń poprawiających komfort użytkowania tj . nowy sposób mocowania misy, wylot soku wyposażony został w zatyczkę poprawiającą komfort użytkowania. Misa wyciskarki wykonana jest z tritanu (BPA-free). Misa wykonana z tritanu (Bpa-Free)
Główne zalety wyciskarki Hurom HU-500:
- Hurom HU500 łączy w sobie nowoczesny design oraz najwyższej jakości komponenty.
- Nowa dwu-kolorowa obudowa wyposażona w otwory wentylacyjne do chłodzenia silnika.
- Klapa zapobiegająca skapywaniu soku oraz umożliwiająca dokładniejsze mieszanie składników (np. podczas robienia mleka sojowego)
- Hurom HU500Prostota obsługi - Wszystkie komponenty zostały opracowane z myślą o ich łatwiejszym czyszczeniu. Instrukcja obsługi zawiera bardzo jasne wyjaśnienia.
- Wałek ślimakowy wykonany z tworzywa ULTEM gwarantuje większą ilość wyciskanego soku i suchszy miąższ.
- Automatyczne podawanie oraz pionowa konstrukcja urządzenia zapewnia większy komfort użytkowania oraz oszczędność miejsca.
- Silny, cichy silnik o niskim zużyciu prądu
- Kompaktowy rozmiar - świetnie prezentuje się w kuchni, zajmując przy tym mało miejsca
- Uniwersalna - świetnie nadaje się do wyciskania szerokiej gamy produktów
- 10 lat gwarancji na silnik i 2 Lata gwarancji na części.
- Serwis i części zamienne – w celu zapewnienia jak najlepszej obsługi, zapewniamy naszym klientom profesjonalny serwis gwarancyjny oraz obsługę pogwarancyjną. Posiadamy w magazynie wszystkie niezbędne części zamienne, dzięki czemu zawsze istnieje możliwość dokupienia części i akcesoriów np. nagła awaria po zakończeniu okresu gwarancyjnego.
Opis produktu - technologia działania
Wałek ślimakowy, najpierw kruszy i miażdży surowiec, a następnie dokładnie wyciska zawarty w nim sok. Technologia to pozwala wycisnąć 2 razy więcej soku niż tradycyjna sokowirówka. Dzięki wielu nowinkom technicznym, które znalazły zastosowanie w wyciskarce Hurom, łączy ona w sobie bardzo wysoką skuteczność wyciskania i nieprawdopodobną wręcz łatwość obsługi. Przykładem tego są chociażby silikonowe “wycieraczki” , które dodatkowo czyszczą sitko i komorę wyciskacza w trakcie pracy.
Nie można nie wspomnieć o olbrzymim otworze do podawania owoców i warzyw, który w większości wypadków pozwala podawać do wyciskarki całe ćwiartki jabłek. Nie tracimy dzięki temu czasu na przygotowanie surowca co przy częstym sporządzaniu soków jest nieocenioną zaletą tego urządzenia. Wyciskarka soku HUROM wyciska wszystkie owoce i warzywa, zarówno miękkie jak i twarde oraz różnego rodzaju sałaty i trawy np. pszeniczną. Dzięki swoim niewielkim rozmiarom znajdzie miejsce w każdej kuchni. Ogromną zaletą wyciskarki jest jej wytrzymałość i bezpieczeństwo, wałek ślimakowy oraz sito wyciskarki wykonane są z Ultemu, bardzo trwałego i bezpiecznego dla zdrowia. Posiada wygodny uchwyt ułatwiający przenoszenie. Wyciskarka soku ma wbudowaną automatyczną blokadę przed przeciążeniem, która natychmiast wyłącza silnik chroniąc go przed przegrzaniem i co za tym idzie uszkodzeniem. Hurom HU500 ma wbudowany wsteczny bieg w przypadku zablokowania przez zbyt twardy lub za duży kawałek warzywa. Jest bardzo cicha i niezwykle łatwa w montażu i demontażu modułu roboczego. Posiada też możliwość płukania przy włączonym silniku, co pozwala szybko oczyścić wnętrze wyciskarki i oszczędzić czas na myciu. Soki wyciskane są na niskich obrotach (70 obr./min), dzięki czemu sok się nie nagrzewa jak w przypadku tradycyjnych sokowirówek i nie traci wrażliwych na temperaturę enzymów i witamin. Powstałe soki można przechowywać w lodówce do 72 godzin, gdyż zachowują one swoje cenne witaminy, minerały a przede wszystkim smak i kolor.
|