O firmie Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro! Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!! Do każdej książki wystawiamy paragon, a na życzenie faktury VAT. Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.
Płatności Przyjmujemy wpłaty tylko przelewem na konto
Przesyłka Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Wysyłamy za granicę.
Kontakt
Napisz do nas email
Skype
Gadu-Gadu
|
Wybrane zagadnienia z technologii żywności
Mitek Marta (red.) Słowiński Mirosław (red.) Wydawnictwo SGGW 484 s., 2006 ISBN 83-7244-783-7 B-5
SPIS TREŚCI 1. Technologia owoców i warzyw ... 7 1.1. Technologia półproduktów owocowych i warzywnych Magdalena Kopera ... 9 1.2. Technologia przetworów słodzonych Iwona Ścibisz ... 22 1.3. Technologia soków i nektarów Andrzej Gasik ... 31 1.4. Technologia apertyzowanych konserw owocowych i warzywnych Stanisław Kalisz, Joanna Niewczas ... 48 1.5. Ocena jakości surowców i produktów owocowo-warzywnych Marta Mitek ... 59 2. Technologia przemysłu fermentacyjnego ... 82 2.1. Ocena towaroznawcza ziemniaków i ich przetworów Elżbieta Hać-Szymańczuk ... 83 2.2. Technologia produkcji spirytusu i ocena jego jakości Małgorzata Gniewosz ... 97 2.3. Technologia produkcji piwa i ocena jego jakości Sylwia Bonin ... 110 2.4. Technologia produkcji biomasy drożdżowej i ocena drożdży piekarskich Edyta Lipińska ... 126 2.5. Zadania rachunkowe z zakresu przetwórstwa ziemniaczanego, gorzelnictwa, browarnictwa i drożdżownictwa Stanisław Błażejak ... 140 3. Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych ... 148 3.1. Charakterystyka surowców oleistych i olejów jadalnych Małgorzata Wroniak ... 150 3.2. Technologia i analiza margaryny Anna Żbikowska, Krzysztof Krygier ... 165 3.3. Technologia i analiza kawy instant Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 175 3.4. Charakterystyka koncentratów przypraw Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 186 3.5. Technologia i analiza majonezów Katarzyna Marciniak-Łukasiak ... 198 4. Technologia zbóż ... 210 4.1. Ocena jakości ziarna zbóż Grażyna Cacak-Pietrzak ... 212 4.2. Ocena jakości mąki Danuta Dojczew ... 224 4.3. Ocena jakości międzyproduktów piekarskich Tadeusz Haber ... 235 4.4. Technologia i ocena wyrobów ciastkarskich Alicja Ceglińska ... 246 4.5. Ocena jakości pieczywa Alicja Ceglińska ... 255 5. Technologia mięsa i jaj ... 269 5.1. Charakterystyka właściwości technologicznych mięsa Andrzej Tyburcy ... 271 5.2. Proces produkcji wędlin Mirosław Słowiński ... 286 5.3. Proces produkcji konserw mięsnych Lech Adamczak ... 301 5.4. Ocena jakości wędlin Mirosław Słowiński ... 315 5.5. Ocena jakości jaj Jan Mroczek ... 331 6. Technologia mleka ... 346 6.1. Analiza fizykochemiczna i higieniczna mleka surowego Anna Berthold ... 348 6.2. Otrzymywanie i badanie mleka fermentowanego Stanisław Zmarlicki ... 362 6.3. Otrzymywanie i charakterystyka skrzepów kwasowego i podpuszczkowego Małgorzata Ziarno ... 377 6.4. Otrzymywanie i badanie serów Antoni Pluta ... 390 6.5. Otrzymywanie i analiza masła i proszku mlecznego Katarzyna Kycia ... 404 7. Podstawy technologii gastronomicznej ... 420 7.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej Tomasz Florowski ... 422 7.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej Aneta Cegiełka ... 435 7.3. Wykorzystanie ryb w technologii gastronomicznej Aneta Arciszewska ... 447 7.4. Metody wytwarzania i ocena ciast cukierniczych drożdżowych Małgorzata Sobczyk ... 458 7.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenie potraw Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier ... 471
|