Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wybrane zagadnienia z technologii żywności SGGW

24-01-2012, 5:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 37.50 zł     
Użytkownik infoksiazka
numer aukcji: 2040194965
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 20   
Koniec: 15-01-2012 22:17:43

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2006
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

top

Zanim dokonasz zakupu, koniecznie przeczytaj stronę"o mnie"!
info_left

O firmie
Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat.
Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów,
rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro!
Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!!
Do każdej książki wystawiamy paragon,
a na życzenie
faktury VAT.
Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.


Płatności
Przyjmujemy wpłaty
tylko
przelewem na konto


Przesyłka
Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.
Wysyłamy za granicę.


Pozostałe aukcje
Kliknij aby zobaczyć nasze pozostałe aukcje

Dodaj do ulubionych
kliknij


Kontakt

Napisz do nas
email


Skype

Skype Me™!

Gadu-Gadu

 

info_srodek

Wybrane zagadnienia z technologii żywności 


Mitek Marta (red.)
Słowiński Mirosław (red.)
Wydawnictwo SGGW
484 s., 2006

ISBN 83-7244-783-7
B-5 


SPIS TREŚCI

1. Technologia owoców i warzyw ... 7

1.1. Technologia półproduktów owocowych i warzywnych
Magdalena Kopera ... 9

1.2. Technologia przetworów słodzonych
Iwona Ścibisz ... 22

1.3. Technologia soków i nektarów
Andrzej Gasik ... 31

1.4. Technologia apertyzowanych konserw owocowych i warzywnych
Stanisław Kalisz, Joanna Niewczas ... 48

1.5. Ocena jakości surowców i produktów owocowo-warzywnych
Marta Mitek ... 59


2. Technologia przemysłu fermentacyjnego ... 82

2.1. Ocena towaroznawcza ziemniaków i ich przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk ... 83

2.2. Technologia produkcji spirytusu i ocena jego jakości
Małgorzata Gniewosz ... 97

2.3. Technologia produkcji piwa i ocena jego jakości
Sylwia Bonin ... 110

2.4. Technologia produkcji biomasy drożdżowej i ocena drożdży piekarskich
Edyta Lipińska ... 126

2.5. Zadania rachunkowe z zakresu przetwórstwa ziemniaczanego, gorzelnictwa, browarnictwa i drożdżownictwa
Stanisław Błażejak ... 140


3. Technologia tłuszczów i koncentratów spożywczych ... 148

3.1. Charakterystyka surowców oleistych i olejów jadalnych
Małgorzata Wroniak ... 150

3.2. Technologia i analiza margaryny
Anna Żbikowska, Krzysztof Krygier ... 165

3.3. Technologia i analiza kawy instant
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 175

3.4. Charakterystyka koncentratów przypraw
Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 186

3.5. Technologia i analiza majonezów
Katarzyna Marciniak-Łukasiak ... 198


4. Technologia zbóż ... 210

4.1. Ocena jakości ziarna zbóż
Grażyna Cacak-Pietrzak ... 212

4.2. Ocena jakości mąki
Danuta Dojczew ... 224

4.3. Ocena jakości międzyproduktów piekarskich
Tadeusz Haber ... 235

4.4. Technologia i ocena wyrobów ciastkarskich
Alicja Ceglińska ... 246

4.5. Ocena jakości pieczywa
Alicja Ceglińska ... 255


5. Technologia mięsa i jaj ... 269

5.1. Charakterystyka właściwości technologicznych mięsa
Andrzej Tyburcy ... 271

5.2. Proces produkcji wędlin
Mirosław Słowiński ... 286

5.3. Proces produkcji konserw mięsnych
Lech Adamczak ... 301

5.4. Ocena jakości wędlin
Mirosław Słowiński ... 315

5.5. Ocena jakości jaj
Jan Mroczek ... 331


6. Technologia mleka ... 346

6.1. Analiza fizykochemiczna i higieniczna mleka surowego
Anna Berthold ... 348

6.2. Otrzymywanie i badanie mleka fermentowanego
Stanisław Zmarlicki ... 362

6.3. Otrzymywanie i charakterystyka skrzepów kwasowego i podpuszczkowego
Małgorzata Ziarno ... 377

6.4. Otrzymywanie i badanie serów
Antoni Pluta ... 390

6.5. Otrzymywanie i analiza masła i proszku mlecznego
Katarzyna Kycia ... 404


7. Podstawy technologii gastronomicznej ... 420

7.1. Procesy cieplne w technologii gastronomicznej
Tomasz Florowski ... 422

7.2. Przyprawy i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej
Aneta Cegiełka ... 435

7.3. Wykorzystanie ryb w technologii gastronomicznej
Aneta Arciszewska ... 447

7.4. Metody wytwarzania i ocena ciast cukierniczych drożdżowych
Małgorzata Sobczyk ... 458

7.5. Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenie potraw
Magdalena Maszewska, Krzysztof Krygier ... 471

ZOBACZ NASZE INNE AUKCJE
Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja
Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja Inna nasza aukcja

© by Daro Web Service