Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wybrane zagadnienia z technologii żywności

01-05-2015, 0:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5286488272
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 01-05-2015 00:07:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia roślinnego
Wydawnictwo: SGGW
  • Autor: red. Marta Mitek , Krzysztof Leszczyński
  • Wydawca, rok wydania: SGGW, 2014
  • Liczba stron : 345
  • Oprawa i wymiary: miękka, 170 x 240 mm
  • ISBN:[zasłonięte]978-8383-576-2
  • W podręczniku opisano procesy technologiczne przetwórstwa wybranych surowców pochodzenia roślinnego. Zamieszczone blokowe schematy technologiczne pozwalają na prześledzenie kolejności operacji jednostkowych i roli, jaką pełnią w procesie przetwarzania i utrwalania żywności. Różnorodność gatunków i odmian surowców roślinnych oraz kierunków ich przetwarzania powoduje, że opisywane w podręczniku procesy technologiczne muszą być indywidualnie dostosowane do surowca. Wpływ na to ma także m.in. sezonowość podaży tych surowców w skali roku, znaczne zróżnicowanie cech technologicznych wynikające z rozproszenia terytorialnego upraw oraz dużej liczby producentów rolnych.

    W podręczniku opisano również zagadnienia związane z metodologią oceny parametrów jakości oraz bezpieczeństwa żywności pochodzenia roślinnego oraz ocenę towaroznawczą surowców i produktów gotowych. Wskazano również na znaczenie aspektów żywieniowych w procesie przetwarzania surowców i produkcji żywności.

    Zwrócono uwagę na stawiane przez organizacje handlowo-dystrybucyjne wymagania dotyczące standaryzacji i powtarzalnej jakości oraz trwałości produktów gotowych niezależnie od czasu i miejsca pozyskiwania surowców.

    W poszczególnych rozdziałach pokazano zależność między wymaganiami odbiorców gotowych wyrobów a koniecznością otrzymania żywności bezpiecznej i trwałej.

    Treści opracowania są zgodne z wymaganiami Krajowych Ram Kwalifikacyjnych (w zakresie wiedzy, kompetencji i umiejętności) przewidzianych dla studiów I stopnia - inżynierskich realizowanych na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, bezpieczeństwo żywności oraz towaroznawstwo lub pokrewnych. Podręcznik może być przydatny także dla pracowników inżynieryjno-technicznych przedsiębiorstw produkujących żywność pochodzenia roślinnego.

    W treści

    I. TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW

    1. Półprodukty owocowe i warzywne 17

    2. Produkty pomidorowe 36

    3. Soki i nektary 48

    4. Konserwy owocowe i warzywne 67

    5. Fermentowane napoje winiarskie 81

    6. Produkty słodzone  98

    7. Metody badań surowców, półproduktów oraz produktów owocowych i warzywnych 109

    II. TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA SUROWCÓW OLEISTYCH I PRODUKCJI KONCENTRATÓW SPOŻYWCZYCH

    8. Surowce oleiste 143

    9. Oleje jadalne 156

    10. Tłuszcze modyfikowane 185

    11. Margaryny 199

    12. Majonezy 213

    13. Preparaty białkowe 223

    14. Koncentraty spożywcze w proszku 237

    15. Kawa instant 247

    III. TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA ŻBÓŻ

    16. Ziarna zbóż 261

    17. Mąki 274

    18. Kasze 285

    19. Międzyprodukty piekarskie 297

    20. Pieczywo 310

    21. Wyroby z ciasta biszkoptowo – tłuszczowego 323

    22. Makarony 333

    tem_towaro
    Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!