Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności

23-05-2014, 5:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 29.90 zł     
Użytkownik ksiazka_gliwice
numer aukcji: 4236315030
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 6   
Koniec: 23-05-2014 05:59:36

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

          

Wybrane zagadnienia z ogólnej technologii żywności

Andrzej Jurczyk, Elżbieta Dłużewska



stron: 167
format: B5
oprawa: miękka
rok wydania: 2008
wydawnictwo: SGGW
        

SPIS TREŚCI:

1. Czyszczenie i sortowanie surowca - Alicja Ceglińska, Grażyna Cacak-Pietrzak ... 5

2. Rozdrabnianie - Grażyna Cacak-Pietrzak, Alicja Ceglińska ... 17

3. Pakowanie i przechowywanie żywności w opakowaniach z tworzyw
sztucznych - Andrzej Janicki, Krzysztof Leszczyński ... 28

4. Wirowanie i homogenizacja na przykładzie mleka - Antoni Pluta ... 40

5. Pasteryzacja - Stanisław Zmarlicki ... 55

6. Sterylizacja konserw - Andrzej Jarczyk ... 80

7. Filtracja - Andrzej Jarczyk ... 89

8. Ekstrakcja - Małgorzata Wroniak, Krzysztof Krygier ... 97

9. Alkoholowa fermentacja ciągła - Wiesław Wzorek ... 110

10. Procesy membranowe - Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 120

11. Suszenie rozpyłowe - Elżbieta Dłużewska, Krzysztof Leszczyński ... 135

12. Zamrażanie żywności - Andrzej Jarczyk ... 145

13. Koagulacja i żelowanie - Mieczysław Dłużewski ... 157