Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WYBRANE ZAGADNIENIA Z ANALIZY ŻYWNOŚCI Obiedzinski

30-03-2015, 16:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik WOLUMIN_pl
numer aukcji: 5195044642
Miejscowość Kraków Wadowicka 14
Wyświetleń: 2   
Koniec: 30-03-2015 15:22:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze dane


ul. Wadowicka 14
30-415 Kraków
e-mail: wolumin_[zasłonięte]@o2.pl
tel. 12 [zasłonięte] 26
proszę wybrać wewn. 30
Obsługa Allegro pracuje
w godz. 8.00 do 16.00 pn-pt

gg:[zasłonięte]64145  

Odbiór osobisty możliwy
po wcześniejszym potwierdzeniu
przez nas w odpowiedzi na email
lub telefon, że zamówienie można
już odebrać

pn-pt 8:00 do 16:00

Serdecznie zapraszamy!

Bank Spółdzielczy Rzemiosła
07 8589 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0060027 [zasłonięte] 308403

Jak nas znaleźć?

Mieścimy się na terenie Zakładów Remontowych Energetyki Kraków (obok Elbudu), patrząc od strony ul. Wadowickiej należy wejść za czerwony budynek z meblami, wykładzinami itp.
Uwaga! Wjazd wyłącznie od ul. Tischnera

WYBRANE ZAGADNIENIA Z ANALIZY ŻYWNOŚCI Obiedzinski

Wybrane zagadnienia z analizy żywności

RedaktorMieczysław Obiedziński
WydawcaSGGW (Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego)
Wydanie1 Warszawa 2009
Stron251
Format170 × 240 mm
Oprawamiękka
ISBN[zasłonięte]978-8383-163-4
Cena katalogowa35,00

oszczędzasz
10%

Cena dla Ciebie 35,00 zł
 
W przedstawionej Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z analityką surowców i produktów żywnościowych. Zawiera ona opis badań podstawowych składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod instrumentalnych. Opracowanie to adresowane jest do studentów II roku Wydziału Nauk o Żywności, jak również studentów innych wydziałów z kierunkiem technologii żywności i żywienia. Zagadnieniom nowoczesnych metod analizy żywności poświęcone będzie kolejne opracowanie, stanowiące kontynuację i uzupełnienie niniejszej edycji. Dobór poszczególnych rozdziałów, w tym zagadnień praktycznych, ma na celu pokazanie złożoności zagadnień jakości i bezpieczeństwa żywności, w szczególności w zakresie efektywnego działania systemów zapewnienia jakości i gwarantowania bezpieczeństwa. Zapewnienie wysokiej jakości produktów wymaga ciągłego doskonalenia analityki żywności i wprowadzania nowoczesnych, wiarygodnych i wydajnych metod analitycznych, dzięki którym można kontrolować jakość w łańcuchu żywnościowym "od pola do stołu".
Przy opracowaniu nowego wydania uwzględniono opinie i uwagi zarówno studentów, jak i kadry nauczającej oraz zobowiązania wynikające z faktu polskiego członkostwa w Unii Europejskiej.
Autorzy wyrażają nadzieję, że obecne wydanie będzie wsparciem dla studentów w przygotowaniu się do zajęć z analizy żywności i przybliży zagadnienia związane z intensywnie się rozwijającą tą problematyką.
Ze wstępu

Spis treści

Od Autorów
1. Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła – Ewa Majewska
1.1. Błędy w pomiarach analitycznych
1.2. Kalibracja naczyń miarowych
Literatura
2. Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz – Małgorzata Piecyk
2.1. Pobieranie próbek do analiz
2.2. Przygotowywanie próbek do analiz
Literatura
3. Mineralizacja próbek – Małgorzata Piecyk
3.1. Mineralizacja „na sucho”
3.2. Mineralizacja „na mokro”
3.3. Metody oznaczania składników mineralnych po mineralizacji
Literatura
4. Pomiary gęstości – Jolanta Kowalska
Literatura
5. Oznaczanie zawartości wody w produktach spożywczych – Elwira Worobiej
Literatura
6. Jakość wody w przemyśle spożywczym – Beata Drużyńska, Małgorzata Piecyk
Literatura
7. Analiza sacharydów – Beata Drużyńska, Ewa Majewska
7.1. Monosacharydy i oligosacharydy
7.2. Polisacharydy
Literatura
8. Tłuszcze – Beata Drużyńska
Literatura
9. Białka – Elwira Worobiej
Literatura
10. Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych – Małgorzata Piecyk
Literatura
11. Inne związki o dużej aktywności biologicznej – Małgorzata Piecyk, Beata Drużyńska
11.1. Witamina C
11.2. Polifenole
11.3. Karotenoidy
Literatura
12. Metody badania właściwości przeciwutleniających – Rafał Wołosiak
12.1. Wolne rodniki i reakcje oksydacyjne
12.2. Przeciwutleniacze
12.3. Metody pomiaru aktywności przeciwutleniającej
Literatura
13. Zanieczyszczenia chemiczne żywności – Mieczysław Obiedziński, Elwira Worobiej
Literatura
14. Ocena zawartości wybranych dodatków do żywności – Ewa Majewska
Literatura
15. Analiza sensoryczna w ocenie jakości żywności – Eliza Kostyra
15.1. Ocena jakości sensorycznej produktów
15.2. Laboratoryjna analiza sensoryczna
15.3. Badania konsumenckie (oceny hedoniczne)
15.4. Wymagania dotyczące zespołu oceniającego
15.5. Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych
15.6. Przygotowanie i podanie próbek do ocen sensorycznych
Literatura
16. Spektrofotometria absorpcyjna – Rafał Wołosiak
16.1. Promieniowanie elektromagnetyczne i jego absorpcja przez materię
16.2. Aparatura pomiarowa
16.3. Oznaczenia ilościowe w spektrofotometrii
Literatura
17. Ocena barwy produktów spożywczych – Rafał Wołosiak
Literatura
18. Konduktometria – Ewa Majewska, Jolanta Kowalska
Literatura
19. Badanie właściwości reologicznych – Jolanta Kowalska
Literatura
Rodzaj towaru:Książka


Pomocne...

Chcąc dowiedzieć się więcej o danych warunkach kliknij na podpunkt...

Uwaga!

Zarówno w kierowanej do nas korespondencji, jak i przy wpłacie na konto zawsze podpisuj się swoją nazwą użytkownika Allegro
 
Pamiętaj!
Jeśli chcesz otrzymać zamówienie za pobraniem wypełnij formularz opcji dostawy!

Prosimy o wypełnienie danych do FV w formularzu opcji dostawy lub przesłanie e-mail z danymi niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Jeśli adres wysyłki odbiega od przekazanego nam przez Allegro prosimy o wypełnienie po zakupie formularza opcji dostawy lub przesłanie e-mail niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Wysyłka następuje zazwyczaj w tym samym lub w następnym dniu roboczym od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem, lecz zastrzegamy sobie możliwość opóźnienia realizacji do 5 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem.

Uwaga! Przed złożeniem zamówienia: Jeśli zależy Ci na czasie, zawsze możesz zapytać telefonicznie, poprzez gg lub skype o najszybszy możliwy termin realizacji zamówienia.