Tytuł
Wybrane zagadnienia z analizy żywności
Autorzy
Redaktor: Obiedziński Mieczysław
Opis produktu
Wydawnictwo: SGGW
ISBN: [zasłonięte]978-8383-164-4
Warszawa 2009, wydanie 1, format 165 x
235, objętość 252 str., oprawa miękka
W przedstawionej
Czytelnikowi edycji książki omówione zostały podstawowe zagadnienia związane z
analityką surowców i produktów żywnościowych.Zawiera ona opis badań podstawowych
składników żywności przy zastosowaniu metod klasycznych i wybranych metod
instrumentalnych.
Od Autorów
1. Błędy w analizie żywności, kalibracja szkła
2.
Pobieranie i przygotowywanie próbek do analiz
3. Mineralizacja próbek
4.
Pomiary gęstości
5. Oznaczanie zawartości wody w produktach spożywczych
6.
Jakość wody w przemyśle spożywczym
7. Analiza sacharydów
8. Tłuszcze
9.
Białka
10. Kwasy organiczne, kwasowość produktów spożywczych
11. Inne
związki o dużej aktywności biologicznej
12. Metody badania właściwości
przeciwutleniających
13. Zanieczyszczenia chemiczne żywności
14. Ocena
zawartości wybranych dodatków do żywności
15. Analiza sensoryczna w ocenie
jakości żywności
16. Spektrofotometria absorpcyjna
17. Ocena barwy
produktów spożywczych
18. Konduktometria
19. Badanie właściwości
reologicznych
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej
koszt zależny jest od wagi książek, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu.
Kupujący otrzyma paragon lub fakturę.
NAJBARDZIEJ
POSZUKIWANE KSIĄŻKI
ZAWSZE W ATRAKCYJNEJ CENIE!