Szlachetna oliwa z serca Toskanii (okolice Trequandy, Sieny), czyli najbardziej prestiżowego regionu produkcji oliwy w Italii. W małym gaju oliwnym, otoczonym przez winnice uprawiane są trzy odmiany doskonałych oliwek: Frantoio, Leccino i Moraiolo. Oliwki są zbierane ręcznie na przełomie października i listopada, w okresie najlepszym dla jakości oliwy, a nie wielkości zbiorów. Następnie w przeciągu 48 godzin są tłoczone na zimno, bez ingerencji jakichkolwiek produktów chemicznych. Oliwa nie jest filtrowana, dzięki temu nie jest pozbawiona najbardziej wartościowych składników. Dzięki takiej technologii otrzymujemy
oliwę najwyższej jakości, o niskiej kwasowości i doskonale zrównoważonym smaku, z delikatnym pikantnym posmakiem. Surowa doskonała do dodawania do zup, sałatek, warzyw, bruschetty czy sosu winegret.
Nasza firma specjalizuje się w sprzedaży wina,dlatego też oliwa jest pakowana w profesjonalny i bezpieczny sposób i wysyłana przesyłką ubezpieczoną.
Tylko w sklepie Wino Toskanii cała gama produktów delikatesowych z Włoch, od wina poprzez oliwy, wędliny, sery, makarony... aż po dolce (słodkie przysmaki). Wszystko świeże i prosto z Italii.