Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem

30-01-2014, 21:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 11 zł     
Użytkownik piwo_piweczko
numer aukcji: 3891363968
Miejscowość Chorzów
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 77   
Koniec: 30-01-2014 21:40:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Wyślij wiadomość

Tel.kom. 784[zasłonięte]585

Kurier 20 PLN

Kurier pobranie 26 PLN

Odbiór osobisty 0 PLN

Poczta Polska 10 PLN

Paczkomaty 9 PLN

Numer 77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 749153

Bank mBank

1. Nie jesteś zainteresowany zakupem- nie licytuj. Nie ma możliwości rezygnacji z oferty kup - teraz.
2. Proszę o prowadzenie ciągłości korespondencji ( najlepiej w formie "odpowiedz nadawcy") oraz podpisywanie swojej korespondencji
NICKIEM z Allegro
3. Przy wpłacie bezpośrednio na konto koniecznie proszę wpisać swój NICK z Allegro oraz numer aukcji , w przeciwnym razie może się opóźnić przesyłka a w skrajnych wypadkach nie dotrze do adresata.
3.Na wpłatę czekam do 10 dni od momentu sprzedaży. Po tym czasie wystawiam adekwatny komentarz i zwracam się do Allegro o zwrot prowizji.
4.Termin realizacji zamówienia : wszystkie zamówienia złożone danego dnia do godziny 12,00 są realizowane w tym samym dniu ( nie dotyczy sobót, niedziel i dni świątecznych) . UWAGA!!! Warunkiem realizacji zamówienia jest wpływ należności za wylicytowany towar na moje konto lub wybranie formy zapłaty "za pobraniem" .
5. Wysyłka jest realizowana za pośrednictwem firmy kurierskiej lub Poczty Polskiej w zależności od wybranej przez klienta opcji. UWAGA!!! Przesyłkę listową ekonomiczną , lub ekonomiczną priorytetową ( zwykła, nie polecona) wysyłam tylko i wyłącznie na odpowiedzialność kupującego!!!. Takie przesyłki nie są rejestrowane i Poczta Polska nie ponosi za nie żadnej odpowiedzialności, tym samym nie ma możliwości złożenia reklamacji. Koszty wysyłki są podane przy każdej aukcji. Koszty podane przy aukcji są zawsze ustalone dla jednej sztuki towaru, chyba, że na aukcji pisze inaczej. W przypadku zakupu kilku sztuk proszę o maila z zapytaniem o koszty wysyłki.

Towar dostarczamy również przez paczkomaty, które umożliwiają Państwu dogodny obiór w wybranym punkcie 24 godziny na dobę.Paczka dociera w ciągu dwóch dni roboczych od nadania.Mogą Państwo znaleźć najbliższy dla Państwa paczkomat na stronie paczkomaty.pl

6. Odbiór osobisty w godzinach pracy sklepu
"Centrum Warzenia Domowego Piwa"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
poniedziałek 10-17
wtorek 10-17
środa 8-15
czwartek 10-17
piątek 10-17
sobota 8-12.
7.Do każdego zakupu dołączony jest paragon lub na życzenie Faktura Vat.
8. Jako sprzedający wystawiam komentarz zawsze po wystawieniu komentarza przez kupującego.
9. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy w celu rozwiania wątpliwości.
10. Nie odpowiadam na sms-y.
Koniecznie zobacz stronę "O mnie" tam zawsze znajdziesz aktualne informacje.
POZDRAWIAM piwo_piweczko

Wskaźnik zawartości alkoholu z termometrem

Charakterystyka produktu: :

Głównymi elementami miernika są: probówka , pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C.
Odczyt objętości alkoholu odczytywany jest bezpośrednio, bez dodatkowych przeliczeń.

Użytkowanie :

W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu, w takiej ilości, aby umieszczony w niej pływak unosił się w jego objętości i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Po ustaleniu się poziomu zanurzenia, dokonać można odczytu kierując się położeniem dolnego menisku cieczy
Ciecz zmienia swoje stężenie ( cząsteczki rozprężają się i kurczą ) pod wpływem temperatury. Należy zatem pamiętać, aby odczytu dokonywać w temperaturze 20-21°C wtedy będzie on na pewno miarodajny i precyzyjny.

UWAGA:

Przyrządy te służą do pomiaru procentów w alkoholach czystych (wódka spirytus, bimber) tzn. bez domieszek cukrów czy garbników, które zafałszowują wynik.

 

 

!!! UWAGA dotycząca wszystkich szybkich drożdży !!!

* Przy fermentacji w balonie nie używać rurki
fermentacyjnej ani korka.
* Przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych
nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
* Pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych
gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21L
wody min.30L fermentator.
* Nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C
(drożdże przestaną pracować).)

:

 

Coobra 6 Magnum - duże nastawy

Zawartość saszetki: 90g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: sposób użycia i dawkowania według załączonej tabeli, przy utrzymaniu optymalnej temperatury otoczenia czas fermentacji 2 – 3 dni.

objętość Ilość Ilość Ilość temp. przy optymalna
nastawu Wody Cukru Opakowań starcie temperatura
25 litrów 21 litrów - 30°C 6kg cukru 1xCoobra6 25°C 20°C - 30°C
200 litrów 170 litrów - 20°C 48kg cukru 8xCoobra6 20°C 10°C - 25°C
500 litrów 425 litrów - 20°C 120kg cukru 15xCoobra6 15°C 10°C - 20°C

 



 

Coobra 7

Zawartość saszetki: 124g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 14% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 16% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 22L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C.
Coobra 8
Zawartość: 116g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 8kg cukru daje 18% w ciągu 5dni (temp. ferment. 30*C) lub w ciągu 10dni (temp. ferment. 20*C). Rozpuścić 8kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C.
Coobra Pure
W Coobra Pure używany jest specjalny rodzaj drożdży, który daje wysoką zawartość alkoholu natomiast zmniejsza ilość niepożądanych produktów fermentacji, w porównaniu do innych drożdży
Zawartość: 100g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C, czas fermentacji 3-4 dni.
Coobra24

Coobra 24 jest nowym, extra „mocnym” i specjalnie stworzonym preparatem, do sfermentowania 6kg cukru w 24 godz.
Zawartość saszetki: ok.205g netto - drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: rozpuścić 6kg cukru w 21L wody. Do nastawu o temp. ok. 30°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-30°C. Najlepsza temperatura fermentacji 25°C, czas fermentacji 24 godziny.
Drożdże T3 - Mocne


Zawartość saszetki: 130g netto C drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Instrukcja: 6kg cukru daje 15% w ciągu 3 dni , 7kg cukru daje 17% w ciągu 5 dni. Rozpuścić wybraną ilość cukru w 25L wody. Do nastawu o temp. ok. 20-25°C dodać zawartość torebki i dobrze wymieszać przez ok. 1min. Fermentować w temperaturze 20-25°C.

Drożdże T48
Extra “mocne” i specjalnie stworzone drożdże, do dwóch typów fermentacji:
* 14% w 2 dni - rozpuścić 6kg cukru w 21l wody
* 20% w 5 dni - rozpuścić 8kg cukru w 21l wody
Do nastawu o temp. ok. 30*C dodać zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać przez ok. 1 min. fermentować w temp. 20 - 30*C. Najlepsza temperatura fermentacji 25*C.
Zawartość: drożdże+pożywka+witaminy oraz mikroelementy
Fantom KLARMEDEL 24h
Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h. Zawartość torebki na 25l wina.
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki K1 i całość dokładnie wymieszać ok.30sek. Następnie dodać zawartość saszetki J1 i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
SUPERKLAR 24h
Szybki i skuteczny, dwuskładnikowy środek do klarowania zacierów i win.
Instrukcja: po zakończonej fermentacji, należy dokładnie zamieszać wstępnie sklarowany nastaw w celu jego odgazowania. Najpierw należy dodać saszetkę A, delikatnie zamieszać i pozostawić na 2h. Po tym czasie należy dodać saszetkę B, delikatnie zamieszać i pozostawić na 24h do wyklarowania.
Alcotec 24 TurboKlar
Super szybki i super silny, dwuskładnikowy, profesjonalny środek klarujący do nastawów. Idealny do klarowania zacieru i win białych. Czas całkowitego wyklarowania 24h. Zawartość na ok 25l.
Instrukcja: gdy wino bądź zacier przestaną „pracować”, należy zlać je znad osadu do innego pojemnika. Przed dodaniem preparatu należy dobrze zamieszać nastaw, następnie dodać całą zawartość saszetki A całość dokładnie wymieszać i pozostawić na 1-2 godziny. Następnie dodać zawartość saszetki B i ponownie wymieszać. Pozostawić w spokojnym miejscu, proces klarowania rozpocznie się po kilku minutach, całkowite wyklarowanie do 24h.
Węgiel Kokosowy STORMS 0.75 kg - obj. 1,7 l

Objętość: 1,7l
Waga opakowania: 0,82 kg
Wielkość (granulacja): 0,40 - 0,85 mm
Absorpcja: 1150 m2/g

Węgiel ten służy do filtracji destylatów - efektem jest znakomicie czysty produkt, zarówno w smaku jak i zapachu.
Działanie:
* eliminowanie mikro-zanieczyszczeń,
* odbarwianie alkoholu,
* usuwanie nieprzyjemnego zapachu,
* skuteczna absorpcja fenoli, tłuszczy czy białek.
Węgiel może zostać użyty także do przefiltrowywania wody.

Coobra węgiel aktywny- obj.1,7L
Jeden z najlepszych dostępnych węgli aktywnych na rynku do zastosowań w domowym przemyśle spożywczym - spirytusowym. Główną zaletą tego węgla jest skuteczna absorpcja fenoli , tłuszczy , białek , usuwanie mikro zanieczyszczeń, odbarwianie alkoholu oraz w przypadku "obcego" zapachu jego eliminację . Dzięki zastosowaniu węgla poprawia się smak destylatu , wódki poprzez wyeliminowanie efektu "ostrości " .
Zachęcamy do odbioru osobistego w naszym sklepie stacjonarnym
"Centrum Warzenia Piwa Domowego"
Chorzów ul. 3-go Maja 29
w godz:
pon,wt,czw,piąt. 10-17
śr. 8-15
sob. 8-12
Uwagi i instrukcja dytyczące węgla aktywnego
* Najlepiej jest stosować węgiel, gdy zawartość alkoholu nie przekracza 45% - im wyżej, tym zanieczyszczenia w destylacie będzie ciężej oddzielić.
* Zachować jak najniższą temperaturę cieczy - wskazane jest jej uprzednie zmrożenie w zamrażarce - po to, aby adsorpcja zanieczyszczeń z węglem była jak najwyższa).
* Węgiel zalać (przepłukać) 2-3krotnie wrzątkiem przez sitko - po tym prostym "zabiegu" nadaje się bezpośrednio do wsypania do tuby filtracyjnej, a następnie można zacząć filtrację alkoholu.
* Zużyty węgiel charakteryzuje się gorszym smakiem filtrowanego destylatu - jeżeli przestanie nas satysfakcjonować, należy dosypać porcję świeżego węgla.
* Jeżeli nie posiadamy tuby filtracyjnej wystarczy zwykły słój do którego należy wlać spirytus oraz odpowiadającą mu porcję węgla (przyjmuje się, że do oczyszczenia 1 litra spirytusu potrzeba 50g węgla aktywnego), a następnie odstawić na okres kilku dni w ciemne miejsce, co jakiś czas potrząsając. Minusem tej metody jest jej czasochłonność, natomiast efekt końcowy jest identyczny, gdybyśmy użyli tuby filtracyjnej.
* Węgiel nie jest jednorazowego użytku - można go używać wielokrotnie, aż do przefiltrowania maksymalnej ilości destylatu przewidzianej dla 1 opakowania!
* 1 opakowanie węgla starcza na przefiltrowanie około 50l destylatu - są to około 3 napełnienia cylindra (przez jedno napełnienie oczyścimy od 10 do 15l destylatu, choć nierzadkie są przypadki filtracji od 20 do 30l)
.
Największy wybór koncentratów do produkcji piwa w domu znajdziesz na innych naszych aukcjach.Zapraszam do zapoznania sie z pełna ofertą.
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE AUKCJE
Pokaż wszystkie aukcje