Cechy worków
wymiary: 250 x 410mm
materiał: PAPE 70 mikronów
uszlachetnienie: specjalne przetłoczenia
Woreczki próżniowe są moletowane dwustronnie, aby powietrze mogło wydajniej zostać wyssane przez pakowaczki bezkomorowe ( np. typ Wenus,Takaje).
Woreczki służą do pakowania próżniowego produktów spożywczych takich jak: mięso, drób, wędliny, sery.
Kupując u nas, kupujesz u producenta. Powyżej 2000szt. zrobimy worek pod indywidualny wymiar.
Cechy worka naszej produkcji:
- krystalicznie przezroczyste z wysokim połyskiem, dzięki czemu zapakowany w nie produkt wygląda apetycznie.
- wysoka bariera na tlen, spowalniająca proces psucia się produktu
- bardzo dobra zgrzewalność - modyfikacja warstwy zgrzewalnej worków pozwoliła na osiągnięcie dobrej siły zgrzewu przy niższych temperaturach zgrzewania.
- doskonałe właściwości mechaniczne tj podwyższona odporność na przebicie
Dlaczego warto pakować próżniowo swoje wyroby spożywcze?
Pakowanie próżniowe to metoda pakowania żywności, która przedłuża świeżość pakowanego produktu.
Do pakownaia próżniowego potrzebna jest pakowaczka wyciągająca próżnię. Funkcjonują w wersji listwowej lub komorowej. Do pakowania należy użyć worków barierowych nie przepuszczających tlenu. Do pakowaczki listwowej worki oprócz bariery na tlen muszą posiadać specjalne przetłoczenia (molety), aby powietrze mogło efektywniej zostać wyssane.
W naszej ofercie do pakowania próżniowego znajdziesz worki:
-
dla pakowaczki komorowej
worki barrierowe PAPE lub PET PE
-
dla pakowaczki listwowej
worki moletowane jedno lub dwustronnie
Poniższa tabela przedstawia porównanie świeżości produktów spożywczych niezapakowanych i zapakowanych próżniowo.
Produkty spożywcze przechowywane w lodówce (+5 st C/-2 st C)
|
Świeżość produktów niezapakowanych w próżni i w MAP
|
Świeżość produktów zapakowanych próżniowo
|
dziczyzna
|
2-3 dni
|
30-40 dni
|
wołowina
|
3-4 dni
|
30-40 dni
|
drób
|
2-3 dni
|
6-9 dni
|
pieczone mięso
|
2-3 dni
|
4-5 dni
|
ugotowane zupy
|
2-3 dni
|
40-60 dni
|
cała ryba
|
1-3 dni
|
13-15 dni
|
twardy ser
|
15-20 dni
|
40- 60 dni
|
twaróg
|
5-7 dni
|
13-15 dni
|
surowe warzywa
|
5 dni
|
30-40 dni
|
Produkty spożywcze przechowywane w zamrażarce (-15 st C/-18 st C)
|
Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAP
|
Świeżość produktów zapakowanych próżniowo
|
mięso
|
6 miesięcy
|
24-26 miesięcy
|
mięso mielone
|
4 miesiące
|
12 miesięcy
|
drób
|
6 miesięcy
|
24-26 miesięcy
|
ryby
|
6 miesięcy
|
24-26 miesięcy
|
warzywa
|
8 – 10 miesięcy
|
24-26 miesięcy
|
owoce
|
6 – 8 miesięcy
|
24-26 miesięcy
|
pieczywo
|
6 - 8 miesięcy
|
24-26 miesięcy
|