Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Worki do pakowarki próżniowej PAPE 25x41 100szt

19-05-2014, 12:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 36 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 36 zł     
Użytkownik SwiatWokolKuchni
numer aukcji: 4213465543
Miejscowość Toruń
Zostało sztuk: 99    Licytowało: 1    Wyświetleń: 19   
Koniec: 19-05-2014 13:05:48
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 16.00
 
telefon
605 [zasłonięte] 739
 
 
email
[zasłonięte]@swiatwokolkuchni.pl
 
 
godziny otwarcia
Pon - Pt 8 - 19
 
 
 
adres

F.H.P PAK Sp.z o.o.

ul. Bolesława Chrobrego 117

87-100 Toruń

 
Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
 
  • Paczka - 18
  • Paczka pobraniowa - 23

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 10 dni (nie dotyczy licytacji).

Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!

 
   

Cechy worków

wymiary: 250 x 410mm

materiał: PAPE 70 mikronów

uszlachetnienie: specjalne przetłoczenia

Woreczki próżniowe są moletowane dwustronnie, aby powietrze mogło wydajniej zostać wyssane przez pakowaczki bezkomorowe ( np. typ Wenus,Takaje).


Woreczki służą do pakowania próżniowego produktów spożywczych takich jak: mięso, drób, wędliny, sery.

Kupując u nas, kupujesz u producenta. Powyżej 2000szt. zrobimy worek pod indywidualny wymiar.

 

Cechy worka naszej produkcji:

 

- krystalicznie przezroczyste z wysokim połyskiem, dzięki czemu zapakowany w nie produkt wygląda apetycznie.

  

- wysoka bariera na tlen, spowalniająca proces psucia się produktu

 

- bardzo dobra zgrzewalność - modyfikacja warstwy zgrzewalnej worków pozwoliła na osiągnięcie dobrej siły zgrzewu przy niższych temperaturach zgrzewania.

 

- doskonałe właściwości mechaniczne tj podwyższona odporność na przebicie

  

Dlaczego warto pakować próżniowo swoje wyroby spożywcze?

 

Pakowanie próżniowe to metoda pakowania żywności, która przedłuża świeżość pakowanego produktu.

 

Do pakownaia próżniowego potrzebna jest pakowaczka wyciągająca próżnię. Funkcjonują w wersji listwowej lub komorowej. Do pakowania należy użyć worków barierowych nie przepuszczających tlenu. Do pakowaczki listwowej worki oprócz bariery na tlen muszą posiadać specjalne przetłoczenia (molety), aby powietrze mogło efektywniej zostać wyssane.

 

W naszej ofercie do pakowania próżniowego znajdziesz worki:

 
  • dla pakowaczki komorowej

    worki barrierowe PAPE lub PET PE

  • dla pakowaczki listwowej

    worki moletowane jedno lub dwustronnie

 

 

 

 

 

Poniższa tabela przedstawia porównanie świeżości produktów spożywczych niezapakowanych i zapakowanych próżniowo.

 


   

Produkty spożywcze przechowywane w lodówce (+5 st C/-2 st C)

Świeżość produktów niezapakowanych w próżni i w MAP

Świeżość produktów zapakowanych próżniowo

dziczyzna

2-3 dni

30-40 dni

wołowina

3-4 dni

30-40 dni

drób

2-3 dni

6-9 dni

pieczone mięso

2-3 dni

4-5 dni

ugotowane zupy

2-3 dni

40-60 dni

cała ryba

1-3 dni

13-15 dni

twardy ser

15-20 dni

40- 60 dni

twaróg

5-7 dni

13-15 dni

surowe warzywa

5 dni

30-40 dni

 

 

 

Produkty spożywcze przechowywane w zamrażarce (-15 st C/-18 st C)

Świeżość produktów niezapakowanych w próżni ani w MAP

Świeżość produktów zapakowanych próżniowo

mięso

6 miesięcy

24-26 miesięcy

mięso mielone

4 miesiące

12 miesięcy

drób

6 miesięcy

24-26 miesięcy

ryby

6 miesięcy

24-26 miesięcy

warzywa

8 – 10 miesięcy

24-26 miesięcy

owoce

6 – 8 miesięcy

24-26 miesięcy

pieczywo

6 - 8 miesięcy

24-26 miesięcy