Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Koszty wysyłki:
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka pocztowa do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka pocztowa do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka pocztowa do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
kurier Siódemka do 30kg: 17,5zł
Worek do filtracji moszczu - stożkowy - 10l waga 55g
Worek do filtracji moszczu - stożkowy - 10lWorek filtracyjny wykonany jest czystej, surowej bawełny, która nie wpływa w żaden sposób na smak wina czy nalewek. Worek jest wielokrotnego użytku, można go prać ręcznie lub mechanicznie.
Użytkowanie:Worek przeznaczony jest do filtracji moszczu, gotowego wina, a w szczególności rewelacyjny do oczyszczania nalewek.
Przed filtracją nalewek należy wstępnie je schłodzić, co spowoduje że zanieczyszczenia zbijają się w „grubsze” kłaczki, zwiększając wydajność filtracji. Po wlaniu cieczy do worka należy go powiesić np.: na sznurku za przymocowane do niego uchwyty i pozwolić cieczy grawitacyjne spływać. Ciecz będzie się powoli sączyć wierzchołkiem worka, a zanieczyszczenia będą osadzać się na jego bokach.
W przypadku jedynie przelewania wina można worek ułożyć na lejku. Aby zwiększyć wydajność procesu można worek „skręcić” wokół własnej osi.
Worek może też służyć jako tańsza alternatywa prasy do wyciskania soku z owoców, po wstępnej maceracji czy fermentacji.