Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

WOLNOWAR Crock-Pot SCVT650-PS 6-1 / 2-Quart

31-03-2015, 15:28
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Aktualna cena: 449 zł     
Użytkownik Kind-der-Welt
numer aukcji: 5197709700
Miejscowość wlkp
Wyświetleń: 105   
Koniec: 31-03-2015 15:34:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

CrockPot - to po polsku wolnowar, urządzenie do wolnego i równomiernego gotowania przyrządzanych potraw. Duszenie odbywa się w kamiennym naczyniu, które jest stale podgrzewane dzięki niewielkiej ilości energii elektrycznej.

 

Gotowanie z CrockPotem jest zjawiskiem powszechnym, głównie w Ameryce, Australii i Wielkiej Brytanii. Szczyt sezonu wolnego gotowania przypada na okres zimowy.


 

WOLNOWAR CROCK-POT KAMIONKA GARNEK

Dzięki programowalnemu timer'owi pozwala planować czas gotowania od 30 minut do 20 godzin. Po zaplanowanym czasie gotowania Crock-Pot® automatycznie przełączy się w tryb "keep warm" w celu utrzymania odpowiednio wysokiej temperatury posiłku. Czyszczenie urządzenia jest banalnie proste, wyjmowalne naczynie wraz z pokrywą możesz zmywać w zmywarce.
Crock-Pot® zachwyca elegancją i nowoczesnością. Ten markowy wolnowar nowej generacji, zapewnia wygodę codziennego gotowania dostosowując się do Twojego harmonogramu dnia. Łatwy w obsłudze panel sterowania z dwoma ustawieniami temperatury i funkcją "keep warm" - zapewnia zawsze ciepły i gotowy do podania posiłek, a szklana pokrywa pozwala na podgląd przygotowywanej potrawy. Wbudowany timer zatrzymuje gotowanie po ustalonym czasie, a następnie przełącza się w tryb "keep warm", aby zachować Twoje danie gorące i gotowe do spożycia. Pojemność ceramicznego kamionkowego naczynia 5,7 litra, jest idealna dla 3 do 6 + osób, nadaje się do gotowania zup, dań głównych, pieczeni i deserów.


CO TO JEST TEN CROCK-POT?

Crock-Pot® - to po polsku wolnowar, urządzenie do wolnego i równomiernego gotowania przyrządzanych potraw. Duszenie odbywa się w kamiennym naczyniu, które jest stale podgrzewane dzięki niewielkiej ilości energii elektrycznej.

Crock-Pot® - to również marka amerykańskiego producenta, który w latach 70-tych XX wieku wynalazł i jako pierwszy zaprezentował światu pierwszy elektryczny wolnowar.

Dzięki pozycji pioniera i lidera kategorii, marka Crock-Pot® na dobre przeniknęła do języka potocznego, jako określenie całej kategorii urządzeń do wolnego gotowania, skutecznie wypierając jej dosłowne angielskie tłumaczenie - Slow Cooker.

Gotowanie z Crock-Pot’em jest zjawiskiem powszechnym, głównie w Ameryce, Australii i Wielkiej Brytanii. Szczyt sezonu wolnego gotowania przypada na okres zimowy.


Gotowanie z Crock-Pot’em niesie ze sobą wiele zalet, główne to:

Smaczne i zdrowe gotowanie:

  • Powolne duszenie potraw zachowuje substancje odżywcze, wzmacnia naturalny smak i aromat składników.
  • Duszenie potraw nie wymaga dodatkowego tłuszczu dlatego jest zdrowsze od tradycyjnego gotowania.
  • Podczas gotowania misa wolnowaru powinna być wypełniona od ½ do 2/3 objętości, wtedy gotowana potrawa osiąga optymalną temperaturę.


Wygoda:

  • Potrawy gotowane w Crock-Pot’cie nie wymagają ani Twojej obecności ani interwencji.
  • Dzięki stosunkowo niskiej temperaturze duszenia, nie ma możliwości przypalenia potraw.
  • Nie musisz mieszać ani pilnować gotującej się potrawy.
  • Możesz przebywać poza domem, gdy Twój posiłek powoli nabiera kruchości i aromatu
  • Gotowanie potraw w Crock-Pot’cie przebiega powoli (od 5 do 15 godzin) dlatego powszechną praktyką jest przygotowywanie posiłków rano, aby rozkoszować się ciepłym i aromatycznym obiadem po powrocie z pracy.
  • Wyjmowalne ceramiczne naczynie pokryte jest specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu, dlatego możesz z łatwością umyć je w zmywarce.Możesz również podgrzać je w piekarniku, przechować w lodówce, świetnie też sprawdzi się jako naczynie do serwowania potraw.


Oszczędność czasu:

  • Przepisy dla Crock-Pot’a są łatwe i nie wymagają wielu czynności.
  • Dlatego przyszykowanie potraw zabiera niewiele czasu, wystarczy pokroić składniki, doprawić i gotowe.


Oszczędność pieniędzy:

  • Gotowanie z Crock-Pot’em zużywa dużo mniej energii niż tradycyjne gotowanie na płycie gazowej lub elektrycznej.
  • Dzięki uzyskiwanej w Crock-Pot’cie nieprzeciętnej kruchości mięs, możesz uzyskiwać zaskakująco dobre rezultaty z tańszymi kawałkami mięsa.


Bezpieczeństwo:

  • Wbudowany termostat czuwa nad równomiernym i ciągłym utrzymywaniem stałej temperatury duszenia. niskiej mocy (LOW), dużej mocy (HIGH) oraz podtrzymywania ciepła (KEEP WARM).
  • Crock-Pot® posiada zabezpieczenia, które pozwalają na pozostawienie wolnowara bez nadzoru na wiele godzin.


Przepisy:

  • Od przystawek przez dania główne do deserów.Każdy przepis firmowany przez markę Crock-Pot to gwarancja pysznego domowego posiłku, który z łatwościa przyrządzisz.
  • Twoja rodzina pokocha jedzenie z crock-pot'a.

 

 

  • Producent: Crock-Pot USA
  • Objętość Litra - dla max. 6+ osób
  • Producent: CROCK-POT USA
  • 2 ustawienia temperatury - "low" i "high"
  • Funkcja "keep warm" - podtrzymuje ciepło potraw po zakończeniu gotowania
  • Programowalny timer - odlicza czas do zakończenia gotowania
  • Wyjmowalne kamienne naczynie przystosowane do mycia w zmywarce (razem z pokrywą)
  • Naczynie przystosowane do przechowywania w lodówce i w zamrażarce (z pokrywą)
  • Naczynie przystosowane do podgrzewania w piekarniku i w mikrofali (bez pokrywy)